Nnywellness.com

Hvorfor bruker noen biler en termisk ekspansjonsventil?


Hvorfor bruker noen biler en termisk ekspansjonsventil?

Termisk ekspansjonsventilen er en integrert komponent i mange deler som kontrollerer kjøling av luft. Det kan vanligvis finnes i et kjøleskap eller klimaanlegg enhet, selv om denne enheten skjer i et kjøretøy. Det kan forkortes TEV eller TXV.

Kuldeprosess

Kjøling syklusen begynner i kompressoren når gass er forvandlet til et høyt trykk, temperatur tilstand. I kondensatoren, denne gassen er kondensert til en høy temperatur væske, som angir termisk ekspansjon enheten og utvides til en lavtrykk, lav temperatur væske. Endelig fordamperen tar i varme og endrer kjølemediet fra en flytende form i en damp ved å koke den. Denne syklusen gjentas i kjøleenheten.

Funksjonen

Hovedfunksjonen til termisk ekspansjonsventilen skal meter ut den totale mengden kjølemediet som renner inn fordamperen. Mengden kjølemediet lov er avhengig av en sensing pære som vanligvis finnes langs suge på stedet hvor kjølemediet forlater fordampning spolen. Sensing pære er fylt med flytende kjølemiddel, som vedlikeholdes kontinuerlig, og den er koblet til membranen av TEV gjennom en kapillarrør. Grunnen til at mange biler bruker TEV er fordi systemer med en termisk ekspansjonsventil er ofte ganske effektiv i å regulere strømmen av kjølemiddel. Dette skyldes presset som regulerer mengden av kjølemiddel, og dermed temperatur, som fordamperen mottar.

Tre styrker

Det er tre styrker i termisk ekspansjonsventilen: pære press, som registrerer temperaturen forlater fordamperen og handlinger for å åpne ventilen, fordamperen trykket, som arbeider for å stenge strømmen av kjøling rett under membranen, og våren press, som representerer varmen som ventilen kontrollerer og også handlinger lukke av flyten. I en tilstand av likevekt tilsvarer trykket av først vanligvis trykket i to siste. Hvis det er alle endre, vil strømmen enten åpne større eller constrict.

Superheating

Endringer i temperatur langs sugekraft forårsaker kjølemediet i fordamperen koke i et raskere tempo. Denne superheating øker pære trykket, som utvider membranen og tillater mer kuldemedium inn ventilen for å kompensere for den høye temperaturen. Økt flyt er kjente av fordamperen pære og begrenser nedkjøling igjen, tilbake ventilen til en tilstand av likevekt. Motsatt sekvensen kan også oppstå, slik at flyten er først begrenset og deretter tilbake til en tilstand av likevekt.

Vedlikehold

Når ventilen åpnes til maksimalt, kan deretter 10 til 12 grader av superheat legges. Hvis det er for lite superheat, kan deretter kjølemediet komme inn i kompressoren og vaske ut olje eller skade på bilen. Mye superheat kan resultere i overoppheting problemer. En arbeider termisk ekspansjonsventil er viktig å riktig funksjon av kjøretøyet.