Nnywellness.com

Hva er en SCART-kontakten?


Hva er en SCART-kontakten?

SCART er en lyd/video-kontakt på baksiden av TV og DVD spillere. Det er særlig utbredt i Europa. SCART er også kjent som "Péritel" og "Peritel." SCART er ikke vanlig i Asia eller Amerika. SCART kombinerer eksisterende videotilkobling standarder i et støpsel og stikkontakt.

Historie

SCART er en fransk oppfinnelse. Forkortelsen står for "Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs," som betyr "TV og Radio produsentens Association" Støpsel og stikkontakt design ble definert i 1970 og ble obligatorisk på alle franske audio/video utstyr. Kontakten var et forsøk på å forene kravene til koblinger bærer lyd og visjon, slik at en standard socket å erstatte de forskjellige kontaktene tidligere trengte.

Beskrivelse

SCART-kontakten er den største kontakten på baksiden av en DVD-spiller, digibox eller TV. Kontakten har 21 hull å motta 21 pinnene på pluggen. En SCART-plugg kan overføre i begge retninger. Det er imidlertid flere varianter på pluggens behandling. Ikke alle stikkontakter konfigureres samme. Pluggen kan bære kompositt video, og RGB-video eller kompositt video og S-Video. Bruk av kanaler på socket varierer fra enhet til enhet. Noen enheter kan ha SCART-innstillingene endres gjennom en skjermen konfigurasjonsmenyen. De fleste europeiske videoenheter bære to Scart-kontakter. Enheter for det britiske markedet generelt bære bare en SCART-kontakten.

Ordninger

RGB, S-Video og Composite er tre kabler systemer som eksisterte før den SCART-kontakten ble oppfunnet. Disse tre ordninger bare bære video og separate kabler er behøvde å befordre komponenten lyd. SCART kombinerer video- og egenskapene til flere ledninger i én kabel. SCART-kontakten er også i stand til å overføre en "våkne-signal for å få utstyr ut av ventemodus. Hvis kontakten på én enhet er konfigurert til å overføre S-Video, men mottakerenheten er konfigurert for RGB, vil SCART-kabel ikke kunne koble to sammen. Europeiske utstyr med to kontakter har vanligvis en kablet RGB og andre kablet S-video, men forskjellen er sjelden merket og brukeren har til å lese gjennom instruksjonshåndbok å finne ut hvilken er hvilken.

Fremtiden

SCART virker bare for analoge signaler. Som digital TV utstyr blitt standard, vil den SCART-kontakten bli mindre vanlig, blir erstattet av digitale tilsvarende, HDMI-kontakt. Moderne utstyr kan også inneholde en USB-port og en nettverksport for alternative inndata bekker.