Nnywellness.com

Fordelene med en Frontmontert Turbo


Front - og bak montert turbo systemer tilbyr ulike tilnærminger til samme behov: øke luftstrømmen til motoren. Bak monterer krever ikke en intercooler, siden komponentene får direkte luftstrøm fra bunnen av bilen, som tilsvarer en liten nedgang i ytelsen. Frontmonterte Turbo kjøre varmere på grunn av sin nærhet til motoren, men er mer kompakt og krever færre komponenter. Uansett hvordan du velger å gå, vil du få nesten identisk ytelsesforbedringer; den kommer ned til personlige preferanser.

Enkel smøresystem

Frontmonterte Turbo har fordelen av å være montert nær motoren olje sveiv saken; Dermed trenger du bare en kort kjøre rør å tappe turbo til motoren oljesystem. Bak montert Turbo krever ca 12 til 15 fot av olje linje og en ekstra oljepumpe på baksiden av bilen å trekke olje turbo og returnere det til motoren, som legger opp til lavere kostnad og en enklere installasjon forarbeide.

Økt Boost

Volumet av rør i en Frontmontert turbo intercooler er litt mindre enn hva en bakmontert turbo's inntak varme krever. Dette betyr at det krever mindre luft å presse turbo systemet, som lagrer flere løft Engine - spesielt, ca 1/2 til 3/4 pund pr. kvadrat tomme (psi). Flere psi til motoren betyr mer hestekrefter og raskere akselerasjon svar.

Front-End vekt For Front - hjulet stasjoner

Frontmonterte turbo pakker selv og et intercooling system i fronten av bilen, legge vekt til frontdelen. Denne konsentrert vekten fordeler front-wheel-drive biler som de akselerere raskt, slik at stasjonen hjulene på bakken og gripende veien. Flere grep betyr flere hestekrefter forvandlet forward momentum, og dermed øke.

Enklere installasjon

Installere en turbo på bilen er utvilsomt en all-helg affære, men fronten-mount turbo vil kreve mindre fabrikasjon og installasjon. En bakmontert turbo krever installasjon av 6 fot inntak varme, 12 eller flere fot olje og en liten elektronisk oljepumpe på baksiden av bilen. Frontmonterte turbo er mye mer kompakt og krever færre komponenter på grunn av sin nærhet til motoren. Begge typer har betegnelsen "bolt-on" oppgraderinger, men færre bolter bedre.