Nnywellness.com

Hvordan klassifiseres bildekk?


Hvordan klassifiseres bildekk?

Dekk karakterene er den viktigste faktoren å vurdere når du kjøper erstatning gummi. Disse klassifiseringene vil fortelle deg størrelsen, fart ratifisere og tiltenkte ytelse rekke din dekk.

Skalering

Det siste nummeret på et dekk informasjon stripen er rim. En P275/60/ZR15 dekk passer en 15-tommers rim.

Bredde

Det første tresifret nummeret i vurdering-stripen er dekkets bredde i millimeter. En tomme tilsvarer 25,4 millimeter, så en 185 dekk er ca 7,5 inches bredt.

Sideforhold

Tosifret tall i midten av informasjon stripen er dekkets størrelsesforhold (profil), som side-vegg høyde delt bredde. Dekk med lavere (under 50) profiler har kortere dekksider og er rettet mot håndtering.

Fart ratifisere

De to brev før rim størrelsen indikere dekk speed vurdering, som starter på M-karakter (81 miles per time) og øker gjennom Z-karakter (149 + mph). W-karakter er 168 mph, og Y-karakter er den høyeste på 186-plus mph.

Dekk typer

En informasjon stripe begynner med en P angir en passasjer bil dekk. LT står for varebiler (SUV), og ST står for spesielle trailer. Lastebiler og SUVs bør bare bruke heavy-duty LT-karakter dekk, og ST dekk bør aldri brukes på noe annet enn tilhengere.