Nnywellness.com

Linsen Filter råd


Linsen Filter råd

Objektivet filtre er viktig tilbehør for mange profesjonelle fotografer, men du trenger ikke å ha inngående kjennskap å bruke dem. Amatørfotografer finner også mange fordeler med å bruke objektivet filtre, enten for kreative eller praktiske formål.

Grunnleggende

Objektivet filtre kan brukes både for å beskytte en objektiv og for å oppnå visuelle effekter. Filtre fungerer ved å endre lys inn i kameraet. Mer vanlig objektivet filtre bare forbedre eller korrigere et bilde, men det finnes også mange forskjellige filtre som produserer en rekke dramatiske effekter.

Velge riktig filter størrelse for linsen. Ønsker du et filter som passer på alle objektiv, valgte det som kalles en "foran filter." Disse filtrene holdes foran kameraet i stedet for skrus på linsen som tradisjonelle filtre. Ulempene til foran filtre er at de ikke tilbyr beskyttelse for linsen, og kan være vanskelig å holde dem med mindre du har en linse holder.

Hvis du velger en tradisjonell skrue-på-filter, sjekke diameteren på kameraets objektiv. Dette tallet er representert i millimeter og skrives ut på baksiden av lokket eller i liten skrift på fronten av objektivet. Velg et filter som tilsvarer Linsestørrelsen på. Hvis du har flere linser, plukke et filter som passer største diameter linsen. Du kan kjøpe en step-down adapter til filteret på mindre linsene.

Typer filtre

To av de mest brukte filtre er UV-filtrene og polariserende filtre. Hvis du ønsker litt ekstra forsikring mot linsen skade men ikke er interessert i visuelle effekter, er et UV-filter et populært valg. UV-filtrene blokkere ultrafiolette stråler, selv om det er nesten ingen endring i utseendet på endelige bildet. Mange fotografer la et UV-filter på kameraet til alle tider som beskytter linsen mot riper og andre former for skader. Polariserende filtre reduserer gjenskinn og disen og forbedre fargemetning, noe som gjør dem til et smart valg når du fotograferer himmelen. Neutral density filter er også populære; de la mindre lys inn i kameraet og er nyttig i svært lyse situasjoner.

I tillegg til de generelle filtre, kan du også velge mellom en rekke spesialeffekter filtre for mer kreativitet. Populære spesialeffekter filtre inkluderer soft-fokus filtre og star filtre, som produserer stjerneskudd effekter på lyskilder.

Ytterligere råd

Noen fotografer føler at objektivet filtre ikke bør brukes på grunn av risikoen for et ekstra stykke glass negativt påvirker bildet. Linse bluss og farge nyanser kan være et problem når du bruker filtre, spesielt hvis du er stabling flere filtre.

Men filtre beskytte linsen mot støv og riper, er de ikke substitutter for et linsedeksel. Hvis et filter er skitten eller ripete, vil dette ha en negativ innvirkning på noen fotografier tatt. Objektivet filtre bør rengjøres forsiktig med linseklut eller linsen rengjøringsklut etter behov.