Nnywellness.com

Forklaring av et vakuum-rør


Forklaring av et vakuum-rør

Vakuum-rør er elektroniske enheter som Produser energy flyter i et kontrollert miljø. Disse rørene, som har ganske historie i elektronikk, ble opprettet i 1904 av britisk vitenskapsmann John Ambrose Fleming.

Funksjonen

Konverteringen av AC (vekselstrøm) til DC (likestrøm) er en primær funksjon av vakuum-rør. Kjent som en diode, er røret i hovedsak en glødelampe lyspære med en ekstra elektrode. Oppvarmet, røret produserer direktestrøm renn som filament varmer og elektroden forblir kjølig.

Typer

Vakuum-rør er primært elektroniske enheter i glass. Store rør som produserer mer makt---ofte brukt av radiostasjoner - kan bruke keramiske rør. Dette er lik glass rør i naturen, men de har et kjølesystem som pumper luft eller væske gjennom røret for å redusere varmen.

Bruk

For det meste, er vakuum-rør en eldre teknologi. I de første årene var vanlig i TVer og skjermer---kjent som katoden ray tubes--- og forsterkere. Gammel stil forsterkere for gitarer og lignende instrumenter kan fortsatt bruke rør, som de produserer en populær tone.