Nnywellness.com

Hva er en kamaksel brukes til?


En kamaksel er en stang eller akselen som cams er tilknyttet. Cams er ikke sirkulær hjul, som opererer på sylinder ventiler av en forbrenningsmotor. Kamakselen brukes også til å drive andre gear-drevet motor komponenter. Kamaksel design kan bestemme om kamakselen kan hjelpe dreiemoment produserer tung eller høyere RPM.

Sylinder ventil operasjon

Kammene på kamakselen operere inntak og eksos ventiler av motoren. Denne bevegelsen utføres på tidsbestemte intervaller i hver enkelt sylinder firetakters syklus. Avstumpet punktet av cam bestemmer hvor raskt ventilen åpnes og hvor langt det åpner og tidsperioden forblir åpen. Det er en cam for hver sylinder ventil.

Gear drevet komponenter

Et gir på kamakselen stasjoner olje pumpen og på mange pre-1990-tallet biler, distributør. En drivaksel kobler den oljepumpe og/eller Distributør til kamakselen. Roterende handlingen av drivaksel snur rotoren til distributøren og driver bunnpannen av olje pumpen.

Kamaksel Design

Kamaksler plasseres i enten midten av motoren eller direkte over sylinder ventiler. Motorer med kamakselen plassert i deres sentrum del kalles overhead ventil motorer. Dette er typisk for mange V-8 og V-6 oss. Fordelen med denne ordningen er motoren har mer lave enden dreiemoment, som betyr raskere akselerasjon fra stopp eller en høy mengde sammenslåing makt.

Motor med kamaksler montert direkte over ventilene er kjent som overliggende kamaksler motorer. Det er færre bevegelige deler enn en overhead ventilstyring. Det er derfor mindre treghet og dette gjør at motoren skal kjøres på høyere RPM. Denne ordningen lar motoren å produsere mer strøm enn en lignende størrelse overhead ventilstyring.