Nnywellness.com

Hva slags hukommelse bruker digitale kameraer?


Digitale kameraer bruker en av mange formater digital flash-minne. Flash-minne krever ikke strøm, slik at bildene vil bli beholdt på kortet når den fjernes fra kameraet.

SmartMedia

SmartMedia ble først introdusert i 1995. Selv om det var ment å erstatte disketten, har maksimal kapasitet til 128MB gjort det foreldet. Det er ikke lenger produseres fungerende enheter som bruker denne standarden er sjeldne.

Memory Stick

Sony Memory Stick, har kompatible enheter produsert av andre selskaper, blitt gjort i størrelser fra 4MB 32 GB. Det er hovedsakelig brukt av Sony Cybershot kamera.

xD-kort

XD-kort er en standard opprinnelig utviklet av Olympus og Fuji digitalkamera. xD kort varierer i kapasitet fra 16MB til 2GB. xD-kort støtter visse bildeeffekter, for eksempel panorama modus, valgte Olympus kameraer.

Kompakte Flash (CF)-kort

Kompakte Flash (CF) minne for digitale kameraer ble introdusert i 1994. CF hukommelse er vanligvis, men ikke alltid, fast minne som varierer i størrelse fra 2MB til 100GB. Noen CF format enheter ble gjort som brukte høykapasitets mikro harddisker i stedet for fast minne.

Sikre Digital (SD)-kort

Sikre Digital (SD)-kort ble introdusert i 1999. SD er blitt mer av et navn for en fysisk formfaktor enn kort som er universelt kompatible. Begrensningen på kapasitet av opprinnelige SD kortene har ført til innføringen av ulike kort som ser det samme, men det fungerer ikke i eldre enheter. SD kapasitet varierer fra 4MB 32 MB.