Nnywellness.com

Typer bil olje


Typer bil olje

Det finnes flere typer bil olje, og hver har sine fordeler. Kjøretøy brukerhåndboken har informasjon om riktig olje for bilen. Velge en olje som oppfyller produsentens spesifikasjoner er avgjørende å sikre smidig drift av kjøretøyet, og å opprettholde garantidekningen.

Historie

I 1905 etablert i bil ingeniør, med Andrew Riker leder og Henry Ford society første visepresident. Dette samfunnet er en mektig kraft i bilindustrien, og representeres av SAE segl på alle sertifisert motor oljer. SAE utviklet standarder for motorolje som gradert det etter sin viskositet. Som bil motorer utviklet seg, de krevde mer fra deres smøremidler, og fremskritt ble gjort i olje engineering.

Typer

Det finnes tre typer bil oljer vanligvis brukes i dag:Rett oljeFlere lavviskositetsoljeSyntetisk olje

Viskositet

Random House definerer viskositet som:a. for en væske som motstår styrken tendens til anledning væske til å flyte.b. mål i den grad som en væske har denne egenskapen.Olje viskositet påvirkes av temperaturen: høyere temperaturer redusere viskositeten av olje, forlater motoren utsatt for skade fra friksjon.

Rett olje og flere viskositet olje

Rett olje ble først brukt som motor smøring, men hadde begrenset bruk. Viskositet rett olje vedlikeholdes på en ende av temperatur spekteret. Olje med en høy viskositet er bra for å beskytte maskinen ved høye temperaturer, men blir stiv på kalde temperaturer, som kan hindre søkemotorer fra å snu.Flere lavviskositetsolje ble utviklet for å beskytte maskinen ved høye temperaturer, og fremdeles være væske nok alle motorene til omsetning i minusgrader.

Syntetisk olje

Over tid, konvensjonell olje bryter ned og mister sine smørende egenskaper. I 1970, ble syntetisk olje utviklet for bruk i militære jetfly. Denne teknologien ble deretter tilpasset for bruk i privateide kjøretøy.Ifølge AMSOIL, en ledende produsent av syntetisk olje, har"disse oljer en evne til å redusere friksjon og slitasje på komponenter, en evne til å fungere pålitelig på alvorlig temperaturer og en evne til å tåle strenge og langvarig operasjon uten kjemiske sammenbrudd."Ulempen med syntetisk olje er prisen, som kan være dobbelt prisen på konvensjonell olje. Noen av disse kostnadene reduseres med lengre levetid syntetisk olje.