Nnywellness.com

Canine Hip Dysplasia og leddgikt


Canine Hip Dysplasia og leddgikt

Hjørnetann hoften dysplasia er en unormal utvikling av hofteleddet av hunden. Felles involvert er dannet av pelvis og toppen av femur eller lårbenet. Bein danner denne felles er ustabilt. til slutt, leddgikt oppstår i ubehandlet tilfeller.

Årsaker

Hoften dysplasia er medvirkende faktorer. Genetikk spiller en stor rolle, med pups fra foreldre med hip dysplasia har en stor mulighet for også utvikle hip dysplasia. Andre faktorer er rask vekst og overdreven trening.

Tegn

Tegn på hoften dysplasia er variabel og alltid samsvarer ikke med alvorlig sykdom. Hunder kan ha milde til alvorlige klagesang, særlig uttalt etter trening. Noen hunder har en egen "bunny hop" gangart.

Diagnose

Diagnose dreier seg en fysisk eksamen og røntgenbilder. Veterinarian kan finne en løs hofteleddet og redusert bevegelsesutslag. De fleste definitive er et røntgenbilde av pelvis og hoften skjøt mens hunden er bedøvet.

Leddgikt

Den felles abnormiteten forårsaker bein å gni mot hverandre på en unormal måte. Dette forårsaker skade til felles eller leddgikt. Bein sporer kan også danne på endene av bein, forårsaker mer smerte og skade.

Behandling

Behandling kan være kirurgi for å redusere smerte og renovere felles i en mer stabil. Medisinsk behandling består av vektreduksjon, fysioterapi og anti-inflammatorisk narkotika å redusere smerter og betennelser.