Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en Transducer & Subwoofer?


Hva er forskjellen mellom en Transducer & Subwoofer?

En transducer er en enhet som konverterer en type energi til en annen. Subwoofere er spesialisert høyttalersystemer som reprodusere bare lavfrekvente informasjon, så som høyttalere, ubåter konvertere lyd-signaler i form av elektrisk strøm til lyd. Som definerer alene subwoofere som transduktorer, om banen fra signal til lyd varierer med høyttalerdesign.

Lyd Transducers

Banen fra ytelsen til avspilling skjer gjennom en rekke energi konverteringer. Den opprinnelige ytelsen konverterer til elektrisk energi ved hjelp av mikrofoner og instrument pickups, begge transdusere ganske forskjellige formål enn subwoofere, selv om produksjonen av lavfrekvente informasjon er avhengig av nøyaktig opptak og konvertering informasjonen samtidig opptak. Audio stream som et elektrisk signal konverterer til elektromagnetisk energi i flere lagringsmedier, som magnetbånd eller datamaskinen harddisker. Konvertert til et elektrisk signal som er behandlet og forsterket, konvertere høyttalere og subwoofere signalet tilbake til akustiske energien som lydbølger.

Hvordan høyttalere fungerer

Flytte coil høyttaler er den vanligste formen for lydutgang svinger, og de fleste subwoofere er av denne klassen. Denne bevegelsen skyver luft og skaper lydbølgene som samsvarer audiosignalet. Enkelte mikrofoner bruker samme prinsipp, men ytelsen skyver mic 's membranen, som sin talespole festes, sender en liten elektrisk strøm. I subwoofer, en permanent magnet omgir, men touch ikke, talespole knyttet til membran av høyttaleren. Lyd signalet skifter polaritet spolen, vekselvis tiltrukket og frastøtt av magnet. Dette fører i sin tur kjegle å flytte frem og tilbake, lage lyd.

Subwoofer prinsipper

Som en spesiell klasse av utdata svinger avhenger subwoofer av endringer med lydsignalet sammenlignet med full range høyttalere. Lydsignalet kjøres gjennom overganger, low-pass filter eller andre former for bassbehandling. Denne behandlingen fjerner mellomtone og høyfrekvent innhold sendt å en subwoofer. Dedikerte forsterkere er ofte innebygd i subwooferen skap. Med bare lavfrekvente signaler til å reprodusere, har talespole og membran i hovedsak en jobb som er mindre kompleks enn en full-range høyttaler, slik at alle forsterkere og høyttalere i et lydanlegg å jobbe med større effektivitet.

Akustisk kobling

Mens bevegelsen av høyttalemembranen i subwoofer gir, spiller skapet en avgjørende rolle i prosessen. Som foredragsholder flyttes kjegle frem og tilbake, lydbølger skjemaet foran og bak membran. Hvis talerens kabinettet er lufttett, bakre bølgene er fanget og fungerer som en støtdemper for høyttalemembranen. Dette er flott for en full-rekkevidde design, men halvparten av lyd energien går tapt for lytteren. Subwoofere er vanligvis oversatt for å tillate dette fanget energi ut. Størrelsen og formen på denne porten gjør tuning av subwoofer kabinettet til å ytterligere forbedre ytelsen og effektiviteten som en lavfrekvent svinger.