Nnywellness.com

Hva Motor burde jeg innlegge en 67 Chevy Chevelle?


Tidlig Chevelles solgt raskt for gode grunner, og fortsatt populær som collectible biler i dag. Stilig, smart og allsidig, 1967 Chevelle hadde sin single-sesongen brødtekststil like godt som en todørs eller firedørs sedan eller hardtop, som en vognen, eller som en pickup. Chevrolet også gjort sedan levering versjoner og spesialiserte militære modeller. Med så mange utvalg av potensielle prosjekter, kan høyre drivverket være et vanskelig valg.

Rett ting

Hvis bilen er en modell som er sjeldne eller ønskelig, for eksempel en hardtop, en kabriolet eller en Super Sport, kan en periode-autentisk motor under panseret gjøre en betydelig forskjell i verdien. I noen tilfeller hvorvidt en Chevelle har kan en autentisk motor være den viktigste avgjørende faktoren i salg. Når du har en kropp og chassis, er den mest grunnleggende utfordringen å definere hva utstyr opprinnelig ble installert på prosjektet. Denne informasjonen gir en rekke fordeler. Den forteller deg hva slags utstyr kan "bolt på" uten å måtte endre din Chevelle, noe som sparer kostnader, arbeid og frustrasjon. Den likeledes hjelper forhindre feil med sikkerhet beslutninger, tilfredshet og endelige verdien av prosjektet.

Hvordan gjorde Chevy gjøre det?

Chevrolet tilbys kjøpere fem forskjellige smaker av Chevelle i 1967. 300 var basismodellen, og kom som en to - eller fire-dørs søylehall sedan. 300 Deluxe var tilgjengelig i de samme to stilene, og lagt en vogn. Malibu var luksusen Chevelle og ble tilbudt som en todørs hardtop Sport coupe, en firedørs hardtop Sport sedan, en søylehall firedørs sedan, en cabriolet og en stasjonsvogn. Concours skikken var en vogn-bare modell med woodgrain trim. SS-396 var tilgjengelig bare på hardtop kupeer og kabrioleter, men 396 motoren kan også bestilles i El Camino, som ikke var tilgjengelig som en SS modell i 1967.

Plukk ut giften

Standard var for hver modell unntatt SS-396 enten på 230-kubikk-tommer, Turbo-sparsommelighet inline-sylindret, eller små-blokk, 283-kubikk-tommers, Turbo-Fire V-8. Valgfri motorer var på 250-kubikk-tommer, Turbo-sparsommelighet seks og Turbo-brann, 327 kubikk tommer V-8 i 275 - og 325-hestekrefter versjoner. 396 kubikk tommer V-8 med 325 hk var standard på SS 396 bare valgfritt for El Camino. SS-396 tilbyr også valgfri 350-hestekrefter og 375 hestekrefter 396 V-8s. En måte å ha noen idé hvilken av disse motorene opprinnelig ble installert i bilen ligger i tyde ulike serienumrene på plater festet til kroppen.

"VIN" er en del av "Vintage"

Det første stedet å begynne er med kjøretøy identifikasjonsnummer, funnet på metallplaten klinket på førerens side hengslene innlegg. Dette er en 12- og noen ganger 13-sifret tall med flere grupper av tall som hver fortelle deg noe om bilen. Det første tallet vil alltid være tallet 1 fordi det er SAE produsentens nummeret som står for Chevrolet. De to neste sifrene fortelle deg hvilken modell serie bilen er. 300 var identifisert med 31 for en sekssylindrede og 32 for en V-8. 300 Deluxe brukt 33 for å betegne en sekssylindrede og 34 for en V-8. Malibu ble tildelt 35 for sekssylindret og 36 for V-8. Hvis det er en 37, som betegner Concours vognen med en seks-sylinder motor.

Hvis disse to sifre 38, som betyr Concours vognen med en V-8, og på hardtop kupeer og kabrioleter identifiserer SS-396. De to neste sifrene identifisere stilen kroppen av bilen. Neste sifferet er produksjon, som i 1967 vil alltid være 7. Et brev følger år koden, og angir hvilke fabrikken bygget bilen. Den endelige tall er den sekvensielle bygge antallet og alltid starte på 100001. Hvis disse tallene begynner med 2, er bilen i andre hundre tusen enheter bygget.

Bunnlinjen

Dessverre er det ingen måte å fastslå om en Chevrolet av denne gamle har sin opprinnelige motor uten egen dokumentasjon, som den opprinnelige bestillingen hos forhandlerne, bygge arket kom ned samlebåndet med bilen, eller den opprinnelige eieren garantikort, kalt en Beskytt-O-Plate. Bestillingen viser alternativet etter navn. Bygge arket viser hvor RPO i en boks for motoren. Beskytt-O-Plate bærer de faktiske tallene stemplet inn i motorblokken. Dette er hva som menes med begrepet "matchende tall" når man diskuterer en General Motors produkt.

Denne koden for V-8s er stemplet på høyre side av motorblokken, om halvveis ned, over drivstoff pumpe montering sjefen. For sekssylindrede motorer, er dette tallet stemplet inn rektangulære plass bak distributør. Disse tallene vil hjelpe deg å finne en periode riktig motor. De fleste Chevelle klubber og nettsteder kan gi informasjonen du trenger for å dechiffrere motor kodene. De fire sifrene første fabrikk brev representerer måneden og dagen motoren ble bygget. De to siste sifrene vil fortelle størrelse og formål av motoren.