Nnywellness.com

Forskjellen mellom Dome & kjegle mellomtone


Forskjellen mellom Dome & kjegle mellomtone

Når du bygger en hjem eller bil audio-system, påvirke høyttalerne mest direkte kvaliteten på lyden. For gjør det selv publikum, kan høyttaler komponenter kjøpes separat og så samlet. Høyttalere ofte ha tre drivere: en woofer, for lavfrekvenslyder fra 40-1000 hertz; en mellomtone, for middels frekvenser mellom 300 til å 5000 hertz; og et diskantelement for høyfrekvent høres på 2000 til 20.000 hertz.

Utvalg

Den mest åpenbare forskjellen mellom en kuppel og en kjegle mellomtone sjåfør er deres rekkevidde. Kjegle mellomtone er ofte bare små bass, slik at de har en lavere frekvensområdene mer som minner om en basshøyttaler. Dome mellomtone drivere ligner mer en diskanthøyttaler.

Overlapping

Det er viktig ikke å forlate gap mellom av bass, mellomtone og diskant, slik at lyden ikke får "lost". Men ikke ha for mye overlapping gir deg mer kontroll for å justere de tre komponentene separat når equalizing. Kjegle mellomtonen er mer sannsynlig at overlapping med din woofer dome mellomtonen er mer sannsynlig å ha overlapping med din diskanthøyttaler.

Retningen

Som du kan gjette fra deres relative figurer, er membran mer retningsbestemt enn kuppelen. Dette betyr at når du hører fra en retning ikke nær akse som går fra midten av kjeglen, ikke vil du få som mye lyd fra kjegle mellomtonen. Men i aksen, blir lyden kraftigere og mer fokusert enn med en kuppel mellomtone.

Tilgjengelighet

Kjegle mellomtone er mer tilgjengelig og billigere enn dome mellomtone. Dette er fordi en liten woofer vil ofte gjøre som en kjegle mellomtone, men en kuppel mellomtone har spesielt utformet for å være en kuppel mellomtone.