Nnywellness.com

Kan to subwoofere kobles å en Mono Amp?


To subwoofere kan koplet å en mono amp hvis subs sammenlignes i impedans og ikke overskrider kraft produksjon evner av forsterkeren.

Impedans nivå og makt

Høyttalere, inkludert subwoofere er vurdert for deres motstand mot makt laster eller impedans, som måles i ohm. Sjanser er din to samsvarende subs er klassifisert til 4 eller 8 ohm. Hvis subwoofer impedansen er lavere enn forsterker impedansen, resultatet er bortkastet strøm og varme buildup i amp, som over tid kan redusere levetiden for utstyret og i noen tilfeller føre amp til å brenne ut.

Poenget er hvis din mono forsterker er vurdert 8 Ohm og subs er vurdert 4 eller 8 ohm, kan du koble begge subs til forsterkeren.

Beregne impedans nivåer

Når koble 2 jevnt matchet ubåter, kan du angi totalt impedans på paret ved å ta en sub impedans vurderingen og dele det med 2. Så hvis hver sub er vurdert til 8 ohm, produsere kobler par en total impedans på 4 ohm. Dette er godt innenfor grensen på en 8 Ohms mono forsterker.

Gjør tilkoblinger

Stripe ca 1/2 tommers isolasjon fra to stykker av høyttalerledningen. Koble positiv terminalene på både ubåter, og koble de to ledningene til positiv terminalen av mono amp. Koble ledninger til den negative terminalen på hver sub, og fest deretter andre endene av både negative ledninger til den negative terminalen på sub.

Noen mono forsterkere har to subwoofer-tilkoblinger, som forenkler sammenkoblingen. Bare koble positive og negative ledningene fra en sub til ett sett med positive og negative terminalene på forsterkeren og koble andre sub til det andre settet av terminaler på samme måte.

Teste hvordan subs først ved å ringe ned volumet til null og justere lyden gradvis.