Nnywellness.com

Inntaket Manifold Runner spesifikasjoner


Inntaket Manifold Runner spesifikasjoner

Inntaket manifold sitter mellom forgasseren og topplokk. Det består av rør eller tunneler, kalt løpere, som fører fra forgasseren til toppen av hver inntak ventil i forbrenningskammeret. Glatt luftstrømmen gjennom løpere er avgjørende for effektiviteten av motoren.

Inntaket Manifold problemer

Noen racing motorer har en forgasser og inntak samlerør for hver sylinder. Gaten motorer har en forgasser ligger i motoren, som betyr at noen sylindere er lenger borte fra forgasseren enn andre. Løperne fører fra forgasseren til inntak ventilen er forskjellige lengder. Løperen har å gjøre svinger komme fra forgasseren til ventilen som avta luftstrøm.

Resonans

Air suste ned løperen flyter rundt ventilen i forbrenning chamber. Når ventilen lukkes, stopper luften ikke flytte. Den treffer lukket ventilen og spretter tilbake flytte gjennom løperen før den treff forgasser deretter tilbake igjen ned løperen mot lukket ventilen. Luften utvikler høy komprimering og lav kompresjon og fungerer som en lydbølge. Lydbølge flytter på hastigheten på lyd, 330 meter per sekund ved havet, noe som betyr at det kan gjøre flere turer frem og tilbake før ventilen åpnes igjen. Inntaket manifold designere prøver å tune løpere som et pipeorgel slik at resonans i løperen styrker. De vil lydbølge å treffe ventilen like åpnes. Maskinen kjører på en rekke hastighet, fra inaktiv på mindre enn 1000 rpm til trygt maksimumshastigheten som kan være fra 4500 rpm til 8000 rpm i gaten motorer, så løperen ikke kan stilles inn for å utføre perfekt hele tiden. Løpere er også forskjellig lengde slik at hver må stilles inn separat. Designerne mål for god effektivitet midt i området.

Størrelse og form

For å si det rett ut, størrelsen på løperne saker. Hvis de er for liten, får forbrenningskammeret ikke nok luft brenne drivstoffet. Hvis løpere bøye for mye eller uten glatthet, vil effektivitet lide. Spesifikasjonene for løpere måler størrelsen på åpningene i vanlige situasjoner. Designere vil også måle hastigheten på luften i løpere, bredden på løperen langs den hele lengden og avbrudd i luftstrømmen inne løperen.