Nnywellness.com

Spesifikasjonene for DOT dekk karakterer


Spesifikasjonene for DOT dekk karakterer

Oss avdeling av transport (DOT) krever alle dekk produsenter for å merke hvert dekk med en kvalitet karakter indikativ over slitebanen slitasje, trekkraft og temperatur. Rangeringer av disse tre komponentene er kollektivt referert til som Uniform dekk kvalitet klasse (UTQG) rangeringer. Karakterene hjelpe forbrukerne sammenligne kvalitet når dekk kjøp, men ikke garanti dekk sikkerhet, levetid eller som personlig kjørevaner, veien kvalitet, bilen gjør og modell og dekk vedlikehold bidrar til disse faktorene.

Trå slitasje

Trå slitasje karakteren, innebygd i sideveggen på en dekk, representerer relativ dekk slitasje rate mot av kurs overvåking dekk (CMT) under kontrollerte kjøreforhold. Jo høyere denne slitebanen slitasje tall, jo lenger dekket skal vare. For eksempel vil et dekk med en slitebanen slitasje karakter av 200 siste dobbelt så lenge som et dekk med en karakter av 100 veien oppstiller, kjøring vaner, lei vedlikehold og klima. Hundre er opprinnelige standarden for slitebanen bære vurdering. Mindre enn 100 anses en dårlig slitebanen-slitasje vurdering, mens større enn 100 anses en bedre slitebanen-slitasje rate. Som en komparativ tall slitebanen bære vurdering er gyldig bare for sammenligninger innen en produsentens dekk linje. Nummeret er ikke gyldig for sammenligninger over produsenter.

Trekkraft

Trekkraft karakterer er representant for et dekk evne til å stoppe på både våt asfalt og betong test overflater. Dekk er rangert som "AA", "A" "B" eller "C," med "AA" representerer den høyeste vurderingen. Et dekk med en karakter av "AA" bør stoppe en bil i en kortere avstand enn en bil med dekk som har "C" karakteren, for eksempel. Karakterene er basert på rett vei bremsing, og måler ikke et dekk svinger, snu, vannplaning eller akselerasjon ytelse.

Temperatur

Et dekk temperatur motstand klasse av "A" "B" eller "C" representerer den maksimale temperaturen et dekk kan tåle og dens evne til å spre varmen under kontrollerte testforhold. Høy hastighet og Undertrykk overdreven lasting kan alle få varme å bygge opp og potensiell dekk feil. Overdreven varme i lange perioder kan føre til degenerasjon av dekk materialer og redusere levetiden på et dekk. Dekk med en karakter av "A" er de kuleste kjører dekkene. Alle dekk må oppfylle kravene til laveste temperaturen karakteren, "C," når utskrifter og ikke overbelastet med vekt.