Nnywellness.com

Hvordan teste servoer


Hvordan teste servoer

Testing en servomotor er viktig å sørge for at det fungerer. Servomotorer brukes oftest i systemer som er ment å være automatisk, for eksempel cruise systemer i mange moderne biler. Noen ganger servo systemer fungerer ikke riktig og må bli testet for problemer. Dette bør gjøres for å forhindre skade på motor som kan føre til kostbare reparasjoner.

Instruksjoner

• Slå av strømmen til maskinen servo motoren er koblet til. Hvis dette er en bil, fjerne batteriet pluggene så det er ingen strøm går gjennom bilen fra batteriet. Sette på et par gummihansker for sikkerhet i tilfelle noen gnister oppstår mens du arbeider.

• Teste motoren for systemet shorts. Sjekk jording av servo med mega ohmmeter. Sett positive og negative ledningen fra mega ohmmeter på T1 (fase én) og negative ledelsen på bakken ledningen. Gjenta dette for T2 og T3 faser, gjør at ledelsen ledningene ikke berører noe annet rundt motoren.

• Sjekk lesing på mega ohmmeter. Hver måling bør lese rundt 600 til 2000 mega ohm. Målinger mye lavere eller null indikerer en kort i systemet.

• Teste kabelen shorts. Fjern kabelen fra motoren og inspisere det for skader. Som med alt elektrisk, kan kontaktpinnene eller ledninger berøre sammen forårsake shorts. Avstand disse brikkene for hånd hvis noe er rørende.

• Kontroller at det er en åpen krets i systemet. Plass ohmmeter mellom T1 og T2, T2 og T3 og T1- og T3. Målingen på ohmmeter bør lese mellom 0,3 og 2 ohm. En lavere lesing, eller en null, angir du en kort.

• Teste motor børster. Finn motor børster ved å fjerne dekslene fra rundt motoren. Dette er vanligvis runde varer som kan være farget. Børster finnes under den firkantet blokken beskyttet av caps. Slitte børster bør rengjøres med en klut. Tørk hele området til ren å fjerne skitt.

• Koble batteriet pluggene hvis servo motoren på et kjøretøy. Tilbake kraften til motoren og det er nå klar til bruk.