Nnywellness.com

Hvordan beregne lyden av lyddempere


Hvordan beregne lyden av lyddempere

Lyddemperen støy lover på bøkene av mange kommuner, og mange av dem håndheve aktivt de lovene ved å beregne høyeste lydnivået for lyddempere på registrerte biler og motorsykler. For å kunne brukes lovlig, kan ikke halstørklær laget for de fleste på veien og off-road programmer overskride en viss desibel verdi. For eksempel forbyr California ettermarkedet lyddempere overstiger 95 desibel i støy. Lydnivået for en lyddemper må beregnes ved hjelp av en decibel meter med en ekstern mikrofon.

Instruksjoner

• Kjøpe en riktig kalibrert desibel meter. Disse meter kan leies fra et bilverksted spesialiserer lydpotte reparasjon eller en elektronikk verksted. En decibel meter må brukes for denne øvelsen, som det er ingen andre nøyaktig måte å beregne lydnivået for eksos.

• Parkere bilen på et flatt og jevnt underlag. Opprette et testområde som er minst 25 fot fra vegger, bygninger eller andre strukturer å minimere ekko.

• Starte bilen og la den være. Plass den decibel meter i 45-graders vinkel 20 inches fra lyddemper. Husk å sette meter vekting til "A" for å måle støy som hørte med det menneskelige øret.

• Har en partner Trykk på gasspaken av kjøretøyet blir testet for å øke til 50 prosent av sin maksimale omdreininger per minutt (RPM) motoren. Les og registrere vises på desibel meter. Slukke bilen når du er ferdig.

Tips og advarsler

  • Noen kommuner måler lyddemper støy med motoren på 75 prosent av det maksimale RPM. Beregne lyddemper støy etter metodene som er brukt i ditt område for nøyaktig måling.
  • Bruke Hørselvern når arbeider i områder med høy støy volumer.