Nnywellness.com

Hva skal se etter når du kjøper en HDTV


Hva skal se etter når du kjøper en HDTV

Kjøpe en ny HD-TV kan være en stressende prosess, som det er mange forskjellige funksjoner og spesifikasjoner å forstå. Imidlertid etter forstå grunnleggende om hvordan HDTVer skille seg, og hvilke funksjoner gjør den største forskjellen, vil du være godt rustet til å gjøre riktig kjøpet for ditt hjem. Med denne informasjonen, kan du huske å stole på dine egne øyne i beslutningsprosessen prosessen - til slutt, den beste HDTVEN å kjøpe er den med de sterkeste funksjonene som ser best etter din egen visuelle smak.

Skjermstørrelse

Første ting å betenke når kjøper en HDTV er hvor stor av en skjerm du trenger. Typisk HDTVer varierer i størrelse fra 19 inches til 60 inches. Jo større skjermstørrelse er, jo mer du kan sette pris på bildekvaliteten; 55 tommers HDTV koster imidlertid tusen mer enn som 19 inches. Den riktige størrelsen av HDTV for deg bør gjenspeile en god balanse mellom budsjettet og størrelsen på rommet der TV vil eksistere.

Skjermoppløsning

Standarder for HDTV-oppløsninger kalles 720p og 1080p. Disse standardene refererer til størrelsen på maksimalt antall piksler TV er kan vise. 720p HDTV kan vise en maks bildestørrelse på 1280 x 720 piksler, mens 1080p HDTV kan vise en bildestørrelse med dimensjoner på 1920 x 1080 piksler. Begge løsninger anses høy-definisjon, og produsere en svært høy bildekvalitet. Imidlertid viser 1080p HDTVer et mer detaljert bilde. Forskjellen er mer merkbar på større TV en 1080p sette vil normalt koste mer enn en som bare viser 720p HDTV.

Oppdateringsfrekvensen

Oppdateringshastigheten for en skjerm er en klassifisering som beskriver hvor mange ganger skjermen kan se etter og visningsendringer pikslene vist i en enkelt andre. Hvis du vil vise et bevegelig bilde, TV må oppdatere hva vises basert på kilden og hvor raskt det er kjøpedyktig gjøre denne er dermed kjent som oppdateringsfrekvensen. Standard oppdateringsfrekvens for HDTVer er 60 Hertz (Hz), selv om mange høyere oppdateringsfrekvens på 120Hz og 240 Hz. høyere oppdateringsfrekvens kan produsere et mer realistisk bilde, spesielt med høy-motion innhold, for eksempel sport; men finner mange mennesker priser høyere enn 60Hz være distraherende. De fleste 120Hz og 60Hz HDTVer kan konfigureres til å vise innhold på lavere innstillinger som 60 Hz hvis ønsket. Plukke høyre oppdateringsfrekvensen er et spørsmål om personlig preferanse, og det er best å vise eksempler på hver før du kjøper.

3D HDTVer vs 2D HDTVer

Mange HDTVer er også 3D HDTVs, som betyr at de kan vise TV og filmer laget i et tredimensjonalt format, en digital effekt der TV bildet synes å ha dybde. Se innholdet på 3D krever spesielle ekstra briller, som er ofte, men ikke alltid inkludert i kjøpet av 3D HDTV. De 3D HDTVer er dyrere enn de tradisjonelle standard 2D kolleger, men mange seere føler beriket opplevelsen av tredimensjonal visning kan være verdt investeringen.

LCD vs LED kontra Plasma

LCD, eller "Liquid Crystal Display" TV, vise bilder på glass og vanligvis produserer en lysere bilde enn plasma-TVer, som bruker elektrisitet og gass i deres skjermteknologi. "Light - Emitting Diode" TV er LCD-baserte sett med ekstra rygg-belysning for et enda lysere bilde. Plasma-TVer er billigere og bedre på viser mørke farger foretrekkes vanligvis for høy-motion innhold som sport. LCD TVer veie mindre enn plasma sett, og produserer vanligvis mer levende bilder. LED-TV er enda lysere enn LCD-skjermer, er mer energieffektive og er også blant de dyreste modellene tilgjengelig.