Nnywellness.com

Projektoren kontra LCD-skjerm


Å velge riktig type TV til stuen kan bety forskjellen mellom nyter et krystallklart bilde og håndtere en problematisk video feed. Når shopping for en TV, er både en projektor og en LCD-skjerm alternativer å vurdere. Når du gjør en avgjørelse mellom disse to alternativene, se på dine egne behov og oppsettet kan gi litt veiledning.

LCD-skjermer

Med en tradisjonell LCD-skjerm får du en TV som benytter en rygg lys til å lyse opp bildet. Avhengig av LCD-skjermen du bruker, vil det bli tent av kald katode lysrør eller lys emitting diodes. Med dette alternativet kan du få litt klarere bilde, sammenlignet med en front-projektor-TV. Noen mennesker foretrekker glass-skjermen, som det skaper et annet utseende mot en projektorskjermen.

Projektoren

En projektor TV-system kommer i to deler. Du trenger selve selve fremviseren og så må du også en skjerm. Skjermen vanligvis henger på veggen, mens fremviseren er plassert på den andre siden av rommet. Fremviseren sender en projeksjon av fjernsynssignal gjennom rommet og vises på projektorskjermen. Vanligvis projektorer tar litt mer arbeid å sette opp på grunn av den ekstra ledningsnett og posisjonering involvert.

Skjermstørrelse

På de store forskjellene mellom disse to typene TV er det skjermstørrelsen. Med den vanlige LCD TV, kan du få en skjerm hvor som helst fra 17 inches helt opp til 60 inches. En projeksjon TV, kan du potensielt få en mye større skjerm. Disse TV kan for eksempel defineres å gi skjermstørrelser av 300 inches eller mer. Hvis du vil opprette et rom i hjemmet, kan dette være det mest hensiktsmessige alternativet for å bruke.

Belysning

Når du velger mellom disse to alternativene, må du også vurdere belysningen i rommet. Med tradisjonell LCD skjerm fungerer de bra i alle typer belysning. Sammenligning med en projeksjonsskjermen trenger du vanligvis en mørkere rom å gjøre det arbeidet. Dette betyr at hvis du kan sette den i et rom uten Vinduer, eller minst med mørke nyanser, det vil gi de beste resultatene. Hvis du setter en projektor i et lyst rom, kan det hende du ikke kan se bildet.