Nnywellness.com

Hvordan fungerer en Hydrogen drevet bil?


Hvordan fungerer en Hydrogen drevet bil?

Introduksjon

Som verdens ressurser blir utarmet og forurensning er økende, nye, er renere og mer effektiv energikilder stadig søkt. Biler er et stort problem på grunn av forurensning i eksos og økende kostnader av olje, så alternative drivstoff kilder blir vurdert. Et slikt alternativ vurdert er hydrogen. Drevet hydrogenbiler er akkurat som bensin biler på utsiden og kjøre det samme, men motoren er drevet av gass brenselcelle i stedet for bensin. Denne brenselcelle produserer elektrisitet gjennom en direkte elektrokjemisk reaksjon som hydrogen (H2) og oksygen (O2) fra luften kombineres og konvertere den til elektrisitet, som er et rent alternativ til bensin. Bare utslipp er vanndamp, så karbondioksidutslippene av bensin drevet biler er ikke lenger en faktor som bidrar til forurensning. Hydrogen er lett å finne ressurs som reduserer vår avhengighet av utenlandske og innenlandske olje. Effektiviteten av drevet hydrogenbiler er mye større enn bensin drevet biler, delvis fordi dens stasjonen systemet krever ingen varme eller luft utvidelse å operere maskinen stemplene og Veivaksel, som betyr mindre energitap.

Brenselcelle

Hjertet av hydrogen drevet bil ligger i sin brenselcelle-teknologi, som er hva konverterer hydrogen til elektrisitet å faktisk kjøre bilen. Hydrogengass ut fra tanken i anoden (tilsig terminal) brenselcelle, der, med hjelp av en katalysator, hydrogen molekyler er delt inn i sin komponent elektroner og protoner. Elektronene deretter flyter gjennom en krets å produsere elektrisitet, som er rettet mot elektriske kjøre motoren på bilen, og protonene gå gjennom en polymer elektrolytt membran. Oksygen fra luften enn går til katoden (utløp terminal) i den andre enden av cellen til elektroner og protoner til skjemaet vann, som utgis som varme og vann damp. En faktisk brenselcelle er laget av en tynn skive mellom to elektrode lag, som i sin tur er mellom to skilletegn lag. Hundrevis av disse cellene er lagdelte sammen og koblet i serie, som batterier. Men det er hundrevis av disse cellene, når hydrogen brenselcelle omtales, refererer det vanligvis til serien celler som helhet.

Hydrogen brenselceller bruk i bil

Drevet hydrogenbiler blir utviklet av dusinvis av forskjellige bilprodusenter og hver design sine biler annerledes. På det nåværende nivået av Hydrogenteknologi er den grunnleggende prosessen omtrent det samme i de fleste biler. En hydrogen tanken bak i bilen lagrer hydrogengass, ikke ulikt det av en bensin tank. Hydrogen blander den med oksygen i luften som det renner i brenselcelle stakken, som bruker en elektrokjemisk prosess for å generere elektrisitet. Noen av denne elektrisiteten går til motoren og resten brukes til å holde et batteri, som et litium-ion batteri, belastes. Batteriet er vanligvis brukt som en backup energikilde. Strøm flyter inn i stasjonen strømforsyning, som styrer flyten av strøm til den elektriske kjøre motoren. Motoren driver bilen som en vanlig elektrisk motor gjør. Ulike sikkerhetssystemer er ansatt av de fleste hydrogenbiler, inkludert et ventilasjonssystem og automatisk slås av ved en hydrogen lekkasje, en kollisjonssystem som automatisk slår av strømmen av hydrogen og elektrisitet, og en tanking sikkerhetssystemet å hindre omvendt luftstrømmen av hydrogen, hindre forurensning av andre gasser, og kontroller at hydrogen er lagret på kompatible press nivåer i tanken.