Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en Plasma TV & LCD?


Hva er forskjellen mellom en Plasma TV & LCD?

High Definition TV

En HDTV refererer til TV-sendinger som sendes ut med høyere oppløsning enn standard TV. I tillegg er signalet i et 16:9 skjermformat, betyr det bredere enn en standard kringkasting, som er 4:3. Dette tillater deg å ha et større visningsområde på skjermen i tillegg til sin høyere oppløsning. HDTV er kommer i enten 1080i (eller 1080p) eller 720p. Dette refererer til antallet rader av piksler TV har, og jo flere piksler; den klarere bilde blir på skjermen. En HDTV mottar sin signalet digitalt via kabel eller satellitt-leverandør. Høy definisjon TV kommer i mange forskjellige skjermen typer de to hovedtypene Plasma eller LCD.

Plasma-TVer

En plasmaskjerm TV består av individuelle celler som består av en gass materiale som er elektrisk ladet, som deretter gir de nødvendige fargene for å gjøre bildet vises på skjermen.

Plasma-TVer har noen fordeler og ulemper til LCD-skjermen eller LED-TV. På en plasma-TV, vil du kunne se skjermen fra en høy vinkel, betyr at du slipper å se på TV fra head-on. I stedet kan du vise hele skjermen fra opptil 178 grader fra hver side av skjermen. Plasma-TVer har også bedre pixel responstid enn andre TVer. Dette er spesielt viktig når du ser sportsarrangementer eller høy handling TV. En downside av plasma-TVer er at de er tilbøyelig til ha pixel utbrenthet. Dette fører til den siste fargen eller bildet på skjermen, selv om selve visning mediet er endret. Det vil ofte se spøkelse eller uskarpe, og fikse dette problemet kan være ganske kostbar. Mange nyere enheter har adressert dette problemet, og brannsår-inne blir mer sjeldent enn på eldre modeller. Plasma-TVer er ventet å vare mellom 30-60 000 timer totalt, selv om noen nyere modeller hevder å vare mye lenger. I tillegg, plasma TV er mye mer vanlig på markedet i dag og kommer i flere forskjellige størrelser enn de fleste andre typer TV.

LCD-TVer

LCD står for Liquid Crystal Display. LCD TV-skjermer består av to transparente, polariserte materialer som er i hovedsak limt oppå hverandre med et fluorescerende pære bak dem lys på skjermen. Ett lag av skjermen holder flytende krystaller for å gjøre bildet vises, og det andre laget fungerer som et beskyttende skjold.

Noen fordeler LCD-skjermer har er at det er svært liten sjanse for en piksel innbrenning problemet. De kan ha en lysere bilde enn plasma eller LED-TV og er lette og med en kjøligere kjøre temperatur. Noen ulemper er at de vanligvis har ikke så høy for reaksjonen å raskt bevegelige bilder og farger, og har en lavere kontrastforhold for farger; betyr det har ikke som klar for et bilde som noen plasmaskjermer. I tillegg mange LCD-TV har en tendens til å være litt dyrere enn noen plasma-TVer, men denne trenden begynner å endre. LCDs har nesten samme levetid Plasma TV, ca 30-60 000 timer.