Nnywellness.com

Sikkerhet & risikoene med Bluetooth


Sikkerhet & risikoene med Bluetooth

En Bluetooth-headset er en praktisk trådløs teknologi som kobles til din cellen telefon for handsfree-operasjonen. Teknologien ble startet i Skandinavia av Bluetooth Special interest Group, og antas å ha blitt oppkalt etter Harald Blatand, konge av Danmark fra ad 940 til 985. Blatand gir løst "blå tann", og navnet hyllest til king's evne til å forene skandinaviske landene. Det er fordeler og risikoer forbundet med Bluetooth-teknologi.

Sikkerhet fordeler

I dagens travle verden søker alle måter å multitask. Dessverre, noen bruker pendle arbeide til feltet telefonsamtaler--å sette seg og driverne rundt dem i fare. Flere programmer, inkludert Oprah Winfrey's "Nei telefon sone" kampanje, har økt bevissthet om sikkerhet risikoen kjøring og mens mobiltelefoner. Bluetooth-hodetelefoner tilbyr en betydelig sikkerhet fordel drivere ved at håndfri telefon operasjon.

Sikkerhetsrisikoer

Trådløs teknologien brukt av Bluetooth headset har gjort dem prime mål for hackere håper å få sikkerhet eller personlig informasjon fra en brukers Blåtann enhetsadresse, Blackberry eller andre kompatible enheter. Bluetooths som er kompatible med datamaskiner er også utsatt for sikkerhetstrusler. Denial-of-service angrep er en felles sikkerhet bekymring for Bluetooth-brukere. Hackere har også utviklet avlytting programmer som avbryte kommunikasjon mellom Bluetooth-hodesettet og mobiltelefon og posere som brukeren sende meldinger til vertsenheten for å få tilgang til personlig informasjon.

Stråling bekymringer

Bluetooth-teknologi bruker radiosignaler koble til – og kommunisere med--en vertsenheten. Det har vært bekymring om helserisiko som kan være forbundet med bruk av Bluetooth. Det har ikke vært store studier gjennomført som indikerer en alvorlig trussel, selv om Bluetooth-teknologien har eksistert lenge nok i omfattende forskning på helse bekymringer. Radiosignalene kreves er lik de som brukes av telefoner og baby skjermer: et svakt signal tilsvarer ca 1 milliwatt, mens de fleste mobiltelefoner avgir opptil 3 watt.