Nnywellness.com

Rolleiflex F instruksjoner


Rolleiflex F instruksjoner

Tyske kameraprodusent Franke og Heidecke produsert den ikoniske Rolleiflex F twin-linsen refleks eller TLR, kameraer mellom 1958 og 1982. En TLR er et mellomformat filmruller kamera som har to linser, en montert over hverandre. De øverste objektivet prosjektene et bilde til en stor Mattskive på toppen av kameraet. Bunnen linsen prosjekter et lignende bilde på filmen. De to Rolleiflex F modellene, 3.5 F og 2.8 F, håndtere mye annerledes enn enkelt-linsen refleks og pek og skyt kamera.

Instruksjoner

• Grab toppen av Rolleiflex F trygt med venstre hånd og snu den opp ned med objektivene vendt fra deg. Skyv sikkerhetslås til venstre, retningen pilen peker, med ditt høyre tommel. Dra kanten av låsen forsiktig fra kameraet kroppen med riktig pekefingeren. Åpne kameraets bakpanelet.

• Trekk ut på bunnen fjærbelastet bryteren på venstre side av kameraet og gjør den lett å Lås det på plass. Fjern tomme 120 filmen spolen i bunnen kammeret, om nødvendig. Dra ut på topp fjærbelastet bryteren og slå den lett å Lås det på plass.

• Sett inn en tom 120 filmen spolen i toppen kammeret og slipp topp fjærbelastet bryteren til å sikre spolen på plass. Bryter forseglingen på din ueksponerte filmrull 120 og sett den i bunnen kammeret med leder på topp og pekte mot kameraets øverste kammeret. Slipp nederst fjærbelastet bryteren til å sikre spolen på plass.

• Tråd papir slutten av filmen mellom to materen valsene. Sett inn leder i det brede sporet av den øverste kammeret spolen. Lukk kameraet og snu sikkerhetslås til høyre, midt imot pilens retning

• Bruk din tommel og pekefinger for å trekke filmen transport crank håndtaket på høyre side av kameraet fra resten posisjon. Svinge håndtaket helt frem til det er i de 2 klokken posisjon. Crank håndtaket frem eller med klokken, til det stopper for å fremme filmen. Skru den bakover eller mot klokka til håndtaket stopper og returnere sveiv armen hvile posisjon.

• Sjekk filmen counter vinduet på høyre side av kameraet for å bekrefte at den viser "1", som indikerer at du har lagt filmen riktig.

• Slå den indre ringen på filmen hastighet knotten kameraets venstre, med venstre tommel og pekefinger, til hastigheten på filmen vises i vinduet. Angi filteret-faktor indikatoren på utsiden kanten av filmen hastighet knapp med venstre tommelen og pekefingeren, hvis du bruker et filter. Slå indikatoren til innstillingen filter-faktor anbefalt av filteret produsenten.

• Velg ønsket lukkerhastighet ved hjelp av ditt høyre tommel rotere høyre justeringshjul, ligger mellom kameraets to linser. Se ned i vinduet "t" over den øverste objektivet. Rød nummeret indikerer lukkerhastighet innstillingen.

• Pek kameraet på motivet. Se på Lysmåleren, på fokus knotten kameraets venstre. Justere åpning ved hjelp av venstre tommelfinger rotere venstre justeringshjul, ligger mellom de to linsene. Holde justere blenderåpning innstillingen til meter nål linjer opp med innstillingen markøren, som indikerer en riktig eksponeringsinnstilling. Peer ned inn i vinduet "f" over den øverste objektivet. Svart nummeret indikerer blenderåpningen eller f, innstillingen. Justere lukkeren hastighet blenderåpning kombinasjonen, om ønskelig. Kontroller innstillingene for meter for å bekrefte at eksponeringen er fortsatt riktig, hvis du gjør justeringer.

• Sett kameraet i høyre hånd. Hold kameraet slik at bunnen er plassert like over midjen. Vipp opp finder hette, som skulle utvide til brystet nivå. Pek kameraet på motivet og ser ned på mattskive.

• Slå stort fokus knapp med venstre hånd til motivet er i fokus. Gjøre små frem og tilbake justeringer til du null i på skarpeste fokus. Svinge opp fokus panserets innebygde forstørrelsesglass, bruker venstre pekefinger, sjekke skarphet i kritiske fokus situasjoner. Ramme motivet på mattskive.

• Bruk pekefingeren rett til utløseren, som ligger i nedre hjørne av kameraet. Fremme filmen av svingende opp filmen transport håndtaket fra resten posisjon og spy det med klokken til håndtaket stopper. Slå håndtaket mot urviseren til den stopper, Nullstill lukkeren for neste skudd. Du vil kunne skru filmen transport fritt når du har tatt 12 skudd, kapasitet på 120 film. Slå håndtaket fem komplett revolusjoner som vind filmens slutt papir på bunnen spolen. Åpne kameraets bakpanelet. Fjern den eksponerte filmen fra toppen kammeret. Slikke limet på undersiden kanten av rullens papir og trykk det på papir backing.

Tips og advarsler

  • Noen Rolleiflex F-kameraer godtar 220 film, som gir mulighet for 24 bilder i stedet for 12.
  • Bajonett 3 filtre passer Rolleiflex F 2.8, og bajonetten 2 filtre passer Rolleflex 3.5. Holde et filter på bunnen linsen å unngå å skade Zeiss-linse.
  • Unngå slippe en Rolleiflex F alltid bruker en stropp når holde den.
  • Bildet på en Rolleiflex F mattskive reverseres venstre mot høyre, krever innramming fag praksis.