Nnywellness.com

Hvordan fungerer en tørr Sump glidemiddel System?


Bakgrunn

Tørr sump glidemiddel systemer (tørr sump smøring systemer) er alternativet til våt sump olje systemer, som brukes for fleste produksjonsbiler. Bunnpannen er bare under sveiv akslingen av en bilmotor. Med våt sumps, er motoren olje plassert like under veivakselen i noe som kalles olje pan. Olje pans må være stor nok til å holde mellom fire og seks olje quarts, som er betydelig. Med våt sumps suger oljepumpe opp olje fra nederst i olje pan (via et rør). Det blir så pumpet gjennom resten av kjøretøyets motor. Med tørr sump glidemiddel systemer, er overflødig olje holdt i en tank som er på utsiden av motoren, i stedet for i en olje pan. Minst to oljepumper er inkludert i tørr sump glidemiddel systemer. En oljepumpe trekker oljen ut av bunnpannen og deretter sender det til tank, mens den andre oljepumpe henter olje tanken og deretter sender det for å olje opp motoren. Den minste mulige mengden olje så blir inne i motoren.

Positive faktorer

Folk bruker tørr sump smøring systemer fordi det er noen positive over bruker våt sump olje systemer. En fordel er at siden tørr sumps ikke krever olje pans være store nok til at de må holde alle olje under motoren, kan motoren primære masse være mye lavere i bilen. Dette hjelper med å senke tyngdepunkt og hjelper aerodynamikk betydelig. En lavere hoodline er lov. Også med tørr sump glidemiddel systemer, kan du ha som store en olje kapasitet som du ønsker. Også, hvis du har for mye olje rundt veivakselen med en våt sump systemet, kan det så får på akselen og kutte ned hestekrefter. Mange opplever problemet hestekrefter blir mye bedre når du bytter over til en tørr sump.

Negative faktorer

Det er også noen negative faktorer til å bruke en tørr sump smøreolje systemet, også. Den viktigste ulempen er at det er tyngre involvert med bruk av en tørr sump. Det er også ekstra kostnader med tørr sump smøring systemer, knyttet til å kjøpe en ekstra tank og en ekstra pumpe. Det blir litt mer komplisert enn med en tradisjonell våt sump systemet.