Nnywellness.com

Vanlig Diesel drivstoff skinnesystem


Vanlig Diesel drivstoff skinnesystem

Selv om mange forbinder ordet «diesel» med den kakling, stinkende røyk-belchers av yore, moderne teknologier som felles rail injeksjon gjøre disse motorene mer enn konkurransedyktig med bensin makt og høflighet. Felles rail injeksjon er både en utvikling av teknologier som har vært i bruk i flere tiår og et kvantesprang i å kontrollere dieselmotorer.

Forløpere

Felles rail injeksjon kan best betraktes som barn av direkte injeksjon og elektronisk multipunkt bensininnsprøytning. Multipunkt drivstoff injeksjon system, som brukes på nesten alle moderne biler, bruk en enkelt drivstoffet injektoren montert i inntaket porten av motoren for å spray drivstoff til motoren sylinder via sin inntak ventil. Direkte injeksjon flytter drivstoff injektorer inn i sylinderen, hvor tennpluggen ville være på en bensinmotor, å injisere drivstoff direkte der det trengs.

Nødvendighet

Direkte injeksjon er langt den beste injeksjon metoden, spesielt for dieselmotorer som nøyaktige og godt timet drivstoff. Retning injeksjon krever imidlertid høye drivstoff presset til å overvinne lufttrykket forårsaket av stigende stempelet. Dette har tradisjonelt behov en positive displacement drivstoffpumpe, som ligner en liten fire-takts motor. Disse pumpene er tidsbestemt til motoren bevegelse. Det produsenter trengte for sin moderne dieselmotorer var nøyaktig injeksjon av elektroniske MFI med den rå kraften i en tradisjonell DI system.

Beskrivelse

En felles rail direkte injeksjon system bruker en enkelt brenselet reservoaret koble drivstoff injektorer, men feeds som tog fra en kraftig pumpe som de som brukes med direkte injeksjon. Drivstoffpumpe pressurizes skinnen til press over 23.000 pounds per kvadrattomme. En datamaskin åpner og lukker drivstoff injektorer for å sende en jet trykksatt drivstoff fra skinnen til sylinderen.

Fordeler

Overgangen fra DI til CDI er lik og hver bit like revolusjonerende som siste århundrets overgangen fra forgassere til elektronisk bensininnsprøytning. Mekanisk DI systemer er kjent som "åpne-loop," som betyr at de utfører på samme måte uansett hva utsiden forhold eller motor tilstand. CDI bruker en rekke sensorer for å bestemme hvor mye drivstoff å injisere og når å injisere den for best ytelse. CDI utstyrte motorer er langt renere, roligere, mer effektive, mer drivstoff effektiv og mer allsidig enn noen mekaniske system noensinne kunne håpe å være.

Innovasjoner

Selv om CDI teknologi er fortsatt i sin barndom, har Caterpillar Diesel allerede tatt det neste trinnet i CDI utvikling ved å eliminere drivstoffpumpe og dens farlig trykksatt drivstoff jernbane helt. Cats nye HEUI (hydraulisk Actuated, elektronisk kontrollert, enhet injeksjon) sprøytebrukere bruk motor oljetrykk for å betjene en sitrende membran inne injektoren. Denne membranen pressurizes drivstoff til nødvendige psi i injektoren, slik at datamaskinen til å justere ikke bare innsprøytingstider men drivstofftrykk å møte sanntids-motor krav.