Nnywellness.com

Bil batteri eksplosjon årsaker


Bil batteri eksplosjon årsaker

Mange gjør det selv mekanikere realisere ikke eksplosive potensialet til bilens batteri. På innsiden består en strøm av en rekke negative og positive blyplatene sitter i svovelsyre og vann. Batteriet avgir svært ustabilt hydrogen og oksygen gasser som det gir gjeldende. I de rette forholdene, kan disse gassene antennes og eksplodere. Hvis det skjer, vil du ikke være nær batteriet, batteri skår og svovelsyre kan forårsake alvorlig personskade, inkludert blindhet.

Hoppe starter

Batteriet eksplosjoner skje ofte når bare jump-starter bil. En uerfaren person kan koble batteriledningene feil, å skape en gnist som kan føre til at batteriet å eksplodere. Aldri hekte kabler på "Start" bilen hvis det allerede kjøres. Start ved å knytte positiv slutten eller røde kabelen til positive innlegg på død batteriet. Gjenta dette for start bilens batteri. Den negative enden av kabelen på Start bilens batteri og til slutt legge negative slutten for dead batteri på kjøretøyet eller motorblokken. Starte bilen som leverer juice, rev motoren litt i noen minutter og la en belastning å bygge før du prøver å starte bilen med dead batteri. Fjerne hopp kablene i omvendt rekkefølge.

Lading

Bilbatterier eksplodere fordi en gnist antenning hydrogen og oksygen gasser generert av sin interne elektrolyse prosess under dagens trekning. Angi et batteri for en trickle lader er best bet, men ikke angir laderen på mens plugget i og på, det kan forårsake en gnist. Ideelt sett, ta ut batteriet fra bilen og lad den i et godt ventilert område å spre gassene og redusere faren for en eksplosjon. Før legge eller fjerne laderkabler, deaktivere laderen for å unngå gnister.

Elektrisk kort

Når en elektrisk kort oppstår over positive og negative batteri terminalene, kan batteriet overopphetes og eksplodere. Kort kan generere høy strøm, varme opp batteriets svovelsyre og vann og øke produksjonen av hydrogen og oksygen gasser. Kort kan også gnist, tenne disse gassene. Kontroller at ingen løse ledninger krysse batteriet og holde alle elektriske ledninger i motorrommet trygt fra batteriet området.

Intern feil

Produksjonsfeil kan føre bilbatterier kort internt. En dårlig sveis på en av de interne blyplatene og koble stropper kan forårsake Hank løsnet og gnist mot en negativ eller positiv plate. Gnisten kan antennes gjenværende gasser i noen eller alle cellens batteriene under dagens trekning, noe som resulterer i en eksplosjon.

Ødelagte batteriet innlegg

Enstolpe ødelagte batteriet kan ikke avsløre seg til batteriet eksploderer. Hva skjer i dette scenariet er at DIY mekanikeren kan vri kabelen for å få den av batteriet innlegget, eller pund på innlegget å installere kabelen, uvitende bryte innlegget internt, som det er laget av formbare bly. Ødelagt innlegg kan gnist internt, vanligvis under starter eller hoppe under dagens trekning. Når du fjerner en batteri kabeltilkobling fra et innlegg, aldri vri kabelen på innlegget å fjerne den. Ikke pund kabelen end for å få det tilbake på innlegget. Begge disse handlingene kan skade innlegget, som venter som en landmine for de rette forholdene å skape en gnist. Alltid løsne mutteren på enden av kabelen end og spre sin "ører" for å løsne den. Det finnes spesielle verktøy for dette, men du kan også bare bruke en stor skrutrekker for å utføre oppgaven. Hvis kabelen bolten er slitt, erstatte kabelen end med en ny, eller bare kjøpe en ny kabel og installere den. Hvis erstatter en, kan du bytte ut begge samtidig.

Praksis sikkerhet

Fjerne smykker når du arbeider rundt et batteri, spesielt hvis smykker er ledende. En enkel slip hånden kan opprette en bane for en gnist via en giftering eller eieform fra en klokke. Bruke beskyttende øye utstyr, og følg produsentens instruksjoner ved en batterilader.