Nnywellness.com

Hvordan å lade en 400V høy spenning kondensator


Hvordan å lade en 400V høy spenning kondensator

I de fleste elektronikk lærebøker, kan elevene lese at kondensatorer lagrer en lading kan senere frigis. Dessverre, dette er helt feil. Kondensatorer lagrer ikke gratis, men heller energi i form av potensielle forskjellen mellom de to ledende platene med isolator. Denne energien overføres til kondensatoren av kjører elektrisitet gjennom det som flytte elektroner rundt kondensatoren og skaper en potensiell forskjell mellom de to platene. Når denne potensielle forskjellen slippes, en topp i spenning er sett, som kan gi inntrykk av at en kondensator lagrer "charge" i stedet for energi.

Instruksjoner

• Koble en bryter til positiv terminalen batteriet.

• Etter bryteren, kan du knytte en terminal av motstanden bruke noen av ledningen.

• Koble den andre siden av motstanden til side til kondensatoren. Hvis du bruker en ikke-polarized kondensator, spiller det ingen rolle hvilken side du kobler til Motstandsverdien. Hvis du bruker en polarisert eller elektrolytisk kondensator, koble slutten av motstanden til den negative siden.

• Wire gjenværende ledelsen fra kondensatoren til den negative terminalen på batteriet.

• Vend bryteren for å starte ladingen kondensatoren. Etter fem sykluser er kondensatoren fulladet. Lengden på en syklus i sekunder kan beregnes ved å multiplisere motstanden i ohm med kapasitans i farads.