Nnywellness.com

Olje Filterdefinisjon


Olje Filterdefinisjon

Et oljefilter er en bil komponent som brukes til å fjerne urenheter og uønskede komponenter fra olje som strømmer gjennom en intern - forbrenning motor. Oljen er nødvendig å smøre motoren, og som sådan, det har å være fri fra partikler som kan langsom den ned ved å forsterke styrkene til friksjon og sterkt redusere effektiviteten og effektiviteten til motoren. En oljefilter blir kvitt disse partiklene, slik at oljen å smøre motoren.

Motor og olje

Et oljefilter er en kassett-type filtrering enhet. En forbrenningsmotor, er på grunn av sin teknologi og virkemåte, ifølge sakensnatur predisposed å samle forurensninger som kan påvirke sin glatt og riktig funksjon. Over tid, metall-partikler og andre produkter av varme nedbryting, ville innskudd urenheter i systemet, som om ikke renset gjøre motoren stand til den primære oppgaven. Filtreringssystem olje fjerner disse partiklene fra sirkulerende oljen, rengjøring av forurensninger og la det flyte fritt til å smøre motoren.

Typer

De tidligste oljefiltre var kjent som spin på og var standard på alle biler i 1950. Oljefilteret spinn på brukt en metallisk beholderen som inneholder et filter medium for filtrering prosessen. Oljefiltre brukes i moderne biler kan være av forskjellige typer, inkludert mekanisk, magnetisk, sedimentering og centrifugal. Akkurat avhenger som en bil utstyrt med fysiske attributter av filtrering teknologi og hvilken bil.

Mekanisk oljefilter

I et mekanisk oljefilter brukes et sammenflettet (meshed eller pleated) filter medium å skille forurensninger fra den sirkulerende oljen. Partikler er fjernet fra olje er fysisk samlet på overflaten av filter media. Med tiden, denne oppsamlingen av innskudd kan være stor nok så som begrenser filter media fra samle mer forurensning. Mekanisk oljefiltre må rengjøres regelmessig, eller filter media må skiftes.

Magnetiske og sedimentering oljefiltre

En relativt mer avansert teknologi, magnetiske olje filtre gjør bruk av magneter eller elektromagneter fjerne jern fra av sirkulerende luft. En stor fordel med filtreringssystem magnetiske olje er at filter media aldri må rengjøres; magneten kan bare være løsrevet fra bukten å rengjøre overflaten når nok forekomster av partikler har samlet. En annen olje filtreringssystem som et naturfenomen, for eksempel magnetiske påvirkninger, inkluderer sedimentering type oljefiltre. I denne filtreringssystem utligner forurensninger bosette på bunnen av et kammer under gravitasjonskraft.

Sentrifugalpumper oljefilter

Sentrifugalpumper oljefiltre fange og fjerne uønskede partikler fra olje ved å bruke en sentrifugalkraften, som filteret er å spinne. Oljen flyter inn i veggene av roterende chamber; ved kontakt, olje-molekyler enkelt å trenge inn i veggen og tre inn i kammeret, men større miljøgifter partiklene er blokkert og fanget på filteret veggen. Filter media i en sentrifugal type oljefilter må endres regelmessig fordi når et stort antall innskudd utligner, filteret blir for tykk til å rotere.