Nnywellness.com

Hvordan fungerer naturgass i biler?


Hvordan fungerer naturgass i biler?

Motoren

Naturgass drevet biler har mye til felles med konvensjonelle biler. Både brenne fossilt brensel i en forbrenningsmotor opprette mekanisk energi. Akkurat som forbrenningsmotor, drivstoff injiseres i en sylinder med luft, antennes av tennpluggen, og den resulterende eksplosjonen brukes til å drive et stempel. Faktisk er de to typene så like at konvertering kits eksisterer for å snu en vanlig, brenning av bensin bil til naturgass bil. De viktigste forskjellene er funnet i drivstoff seg og hvordan det må håndteres og lagres.

Lagring av naturgass

Mens bensin fordamper raskt, er det flytende ved romtemperatur og standard atmosfære. Naturgass er ikke, som betyr under disse omstendigheter det opptar en betydelig større mengde volum for samme mengde masse. Det er derfor de fleste Naturgass biler brenne komprimert gass (CNG) og resten brenner flytende naturgass (LNG).

Naturgass fordeler

Naturgass har to hovedformål fordeler som en drivstoff over avledede bensin eller selv diesel. Metan i naturgass brenner varmere enn petroluem-brensel. Med høyere energi til masse forholdet får en bil mer ut fra samme mengden drivstoff. Andre er at metan brenner renere enn petroleum-basert drivstoff, med 93 prosent reduksjon i remissions karbonmonoksid, og alle andre forurensninger er redusert med mellom 30 og 50 prosent.

Naturgass ulemper

Den største ulempen er at, som med så mange alternative energikilder for biler, infrastrukturen for bensinstasjoner ikke er veldig utbredt. Naturgass tanking lider av lignende problemer som elektrisk bil opplading: både naturgass rørledninger og elektriske linjer er overalt, men den spesialiserte kits tjenester for disse alternativ energi biler er ikke. Dette gjør tanking en gass-drevet bil vanskeligere enn en konvensjonell bil, spesielt for lange reiser.