Nnywellness.com

Heavy Duty kongen Pin bolt verktøy


Heavy Duty kongen Pin bolt verktøy

Kongen pinner og foringer er viktige styring system deler på store lastebiler. Regelmessig vedlikehold og inspeksjon anbefales å sikre sikkerheten til bilen. Hvis erstatning, noen kongen pin foring modeller krever spesialverktøy. Verktøy brukt for kongen pin foring fjerning og utskifting inkluderer et trykk, myk kobber drift slag og en reamer.

Hydraulisk trykk

Et hydraulisk trykk brukes ofte i fjerning av kongen pin bolt på grunn av det ekstreme problemet som kan oppleves ved forsøk på å fjerne kongen pin. Fjerning av kongen pin uten en er nesten umulig i store lastebiler som semis og busser. Bruker et press eliminerer behovet for sledgehammers og fakler og hydrauliske trykket fjerner kongen pin med liten innsats. Pressepakker verktøyet er også tilgjengelig for kongen pin foringer. Pressepakker verktøyet brukes ved å sette inn komprimering mutteren i en skralle.

Soft kobber Drift slag

En myk kobber drift punch kan brukes i stedet for en hydraulisk trykk fjerne kongen pin foring. Vanligvis anbefales det at en luft hammer brukes når kongen pin bolt med myk kobber drift punch, som gjør fjerning av kongen pin enklere. Bruk av en slegge eller tradisjonelle hammer kan ta mye styrke og krefter, spesielt på en stor lastebil. Soft kobber drift slag er det beste alternativet til et hydraulisk trykk fordi de ikke vil gnist eller skade andre metalldeler.

Reamer

Straks etter tørking er ikke brukt i utskifting av alle kongen pin foringer. Halvt tonn og tre-quarter-tonns lastebiler bruker det som kalles en "flytende" foring, gjenkjennelig med sin bronse farge. Flytende foringer krever ikke brotsjing fordi de er produsert til den endelige størrelsen. En-og-en-halv-tonns lastebiler krever foringer til skulle reamed, fordi foringer er trykk-fit til spindelen. For disse typer kongen pin foringer, en reamer kreves. Når brotsjing kreves, er det viktig å unngå honing eller polering kongen pin foringer, som vil skade foringer. Brotsjing gjøres med bruk av en justerbar rett fløyte reamer å sikre at ingen deler er skadet. For å bruk reamer, settes det inn i styring knoke like før bladene touch foringen. Det roteres deretter med en liten press. Bruke mye trykk kan også forårsake skade til kongen pin. Kjøring med en skadet king pin er ekstremt farlig, og kan føre til tap av kontroll bilen, muligens resultere i en ulykke.