Nnywellness.com

Flac-filer, som kan spilles på Ipod?


Flac-filer, som kan spilles på Ipod?

Lydentusiaster setter pris FLAC eller ledig lossless hørlig koden, filer fordi de ikke mister noen av sine lydkvalitet når de overføres fra deres opprinnelige medium (for eksempel en CD) til en digital fil. Andre filformater, for eksempel MP3s, exchange lydkvaliteten for en betydelig mindre filstørrelse. Noen iPod-modeller støtter FLAC-filer via tredjeparts programmer. Andre støtter tapsfri lyd men bare i Apples proprietær lossless format.

Kompatible enheter

Apples iOS-drevet enheter, inkludert iPod Touch, er i stand til å spille lydfiler i FLAC-format. De fleste andre iPod-enheter kan ikke spille av FLAC-filer, men de støtter Apples proprietære ALAC filer som støtter samme kvalitet og tilsvarende størrelse som FLAC-filer. Bare iPod Shuffles og iPod Classics uten merke forbinde støtter ikke ALAC filer. Disse enhetene er ikke kraftig nok til å spille høykvalitets tapsfri lyd.

iPod Apps

iOS-drevet enheter, som iPod Touch, tilbyr innebygd støtte for ALAC filer, men de krever en tredjeparts musikkspilleren til å spille av FLAC-filer. Disse musikkspillere er tilgjengelig fra iTunes store og varierer i pris fra flere dollar til gratis. FLAC spiller, Golden Ear og Audiogalaxy Mobile kan alle spille FLAC-filer som er lagret på iPod Touch, sparer deg bryet med å konvertere FLAC filer til ALAC format.

Apple Lossless Audio Codec

ALAC eller Apple Lossless hørlig koden, er Apples svar FLAC-kodeken. ALAC filer som har filtypen ".m4a" er betydelig større enn AAC eller MP3-filer av sine forbedret lydkvalitet. ALAC lydkvaliteten er FLAC kvalitet, slik at virkelig tapsfri lyd avspilling på iPod.

Filkonvertering

iTunes støtter ikke direkte konvertering fra FLAC til ALAC, men det er flere tredjepartsprogrammer som kan gjøre dette. dBpoweramp for Windows kan du velge flere filer og konvertere dem til ALAC, men du må manuelt importere dem til iTunes musikk-samling, ved å dra dem ned i musikkmappen når de har blitt konvertert. SoundConverter for Mac og Windows og Max for Mac gir lignende funksjonalitet. Du kan dra filer direkte til Fluke for Mac og vil automatisk konvertere spor til et ALAC format og importere dem til iTunes. Når du har konvertert FLAC filer til ALAC filer og importert dem til iTunes, kan du synkronisere filene direkte til iPod.