Nnywellness.com

Mitt Cox HD DVR kabelboks fungerer ikke med en Philips-TV


Mitt Cox HD DVR kabelboks fungerer ikke med en Philips-TV

Cox kabelpakken er en digital videoopptaker. Når du bruker DVR, er du kjøpedyktig fortegnelse programmering når som helst du valgte. Hvis imidlertid Cox HD DVR ikke fungerer med Philips-TVEN, må du feilsøke situasjonen.

Instruksjoner

• Se over kabeltilkoblingene kjører fra Cox HD DVR til din TV-system. Dette gjøres i form av en HDMI-kabel. Hvis HDMI-kabelen ikke er satt riktig inn i begge tilkoblingsporter, lyd-/ signalet ikke lastes inn på TV.

• Koble HDMI-kabelen fra Philips TV og koble den til en annen HDMI-port. Det er mulig HDMI-kontakten du bruker er skadet, så koble den til en annen port kan fikse problemet.

• Slå Cox mottakeren og få frem DVR-menyen. Velg "Registrert programmering" og velg innholdet du ikke lenger ønsker, og trykk "Slett." Hvis HD DVR harddisken er full, skal det ikke lenger registrere ekstra innhold.

• Kontakt Cox (det nøyaktige antallet skal endres avhengig av regionen, men den er skrevet på den øverste delen av kontoutskriften). Det er mulig det er et problem med din gjeldende mottaker, eller selskapet mottok ikke den siste betalingen og har avsluttet tjenesten DVR.