Nnywellness.com

Hvordan vite om en bil lekkasjer R12 Freon


Eldre bil air condition-systemer brukes R12 freon, som ble påvist for å være en miljøfare og ble senere erstattet med 134a freon. Eldre systemer kan lekke R12 og finne lekkasjen er viktig å hindre tap av alle kompressor smøremiddel. Bruke et hjem freon fyll kit og en spesiell UV dye, kan lekkasjen være plassert av gjennomsnittlig automatisk eieren i ca 30 minutter.

Instruksjoner

• Legge til UV dye air condition-systemet i bilen ved å feste kan fargestoff til skrue-på bunnen av freon ventil kit. Når slått med klokken, interiør nålen vil punktering can's beste og valve vil bli trykk med fargestoff.

• Fest munnstykke slangen av ventilen kit til lavtrykk side av a/c-systemet. Siden lavtrykk på eldre biler var vanligvis nær fordamperen beholderen, på stål linjen fører til kondensatoren. Modeller vil variere, så sjekk med produsenten. Munnstykket har en ring rundt spissen. Dra denne ringen, trykk munnstykket mot lavtrykk brystvorten, og la ringen gå. Ringen vil fange brystvorten og sikre ventil kit til systemet.

• Crank bilen og slå på a/c system til maksimal innstilling. Trekker på avtrekkeren på ventilen kit og slipp UV fargestoff inn i systemet. Noen ventil kits har en vri stil ventil som kan gjøres mot å åpne. A/c system vakuum suger fargestoff fra kan. Når det er ferdig (de kan føles lett og tom) i ca ti minutter, stoppe bilen og lukke ventilen kan fargestoff.

• Fjern munnstykket fra lavtrykk linjen ved å dra ringen før de kommer fra hverandre. Slå kan av UV dye mot klokken for å fjerne den fra ventilen.

• Gjenta denne prosessen til systemet ikke tar i noen mer fargestoff. Fargestoff laget av de fleste produsenter har noen freon og smøremiddel blandet inn i den. Legge til flere R12 freon ville bli dyrt og muligens ulovlig, og det skulle lekke tilbake.

• Bruk a/c vanligvis i flere dager, sjekke motorrommet med en svart lys for underskriver av UV dye. Fargestoff lyse grønt når de utsettes for UV lys bølger, og lekkasjer kan sees lett om natten. Følg freon linjene med svart lys, sjekke rundt kompressoren og prøve å skinne lys inn i alle mulige stedet som A/C systemet går gjennom. Lekkasjen vil til slutt være som alle av fargestoff går ut.

Tips og advarsler

  • Evakuere systemet profesjonelt hvis nødvendig, og har rå R12 freon lagt av sertifisert mekanikk; Det er en alvorlig miljøfarer å ventilere R12 i atmosfæren.
  • Vær forsiktig når du arbeider rundt en kjører motor.