Nnywellness.com

Hvordan sette opp for en 5.1 Surround Sound System


Hvis du eier en 5.1 surround-lydsystem, er det viktig å lære riktig installasjon for å få optimal fordelene av systemet. Et 5.1 surround-lyd system består av fem eksterne høyttalere og en subwoofer. De fem høyttalerne bryte opp lyden rundt i rommet, mens subwooferen sørger bass.

Instruksjoner

• Koble strømledningen til en stikkontakt i nærheten hvor surroundlyd mottakeren vil sitte. Koble hver høyttalerkablene til de tilsvarende utgangene på baksiden av subwooferen og koble subwoofer-kabelen til kontakten merket "Subwoofer." Høyttalerkablene er forskjellige farger og koble til tilsvarende farge på baksiden av mottakeren.

• Plass foran høyttaleren merket "F" direkte foran TV slik at den vender mot sofaen eller hvor publikum vil bli sittende. Plass sidehøyttalere, merket "LS" venstre og "RS" til høyre, ca 3 til 4 fot unna og parallelt til fjernsynet.

• Plass den bakre høyttalerne, merket "LR" for venstre bak og "RR" til høyre bak, bak lytteren og i ca 150-graders vinkel fra der lytteren vil bli sittende. Antar det er en rett linje gjennom rommet, fra TV til lytteren. Denne linjen danner 180 grader. Stille inn høyttalerne med 150-graders vinkel basert på denne linjen. Denne vinkelen er best fordi det er litt spisse mot lytterens ører og gir optimal lyd.

• Kjør høyttalerledningen langs baseboard og diskret opp veggen for det beste presentasjonen. Du kan stifte eller tape ledningen langs veggen for å hindre en rotete oppsett.