Nnywellness.com

Hvordan hydraulisk bil heiser arbeid


Det er mange forskjellige design av hydraulisk bil heiser i bruk i dag. De vanligste designene har to eller fire innlegg med armer som strekker seg under bilen å løfte bilen rammen (eller angitte jacking poeng). En annen felles utforming, kalles "stasjon-on" Heis, har solid metall spor for bil å kjøre inn før opphevelsen. Andre design bruker ofte en midt-kolonnen sunket i gulvet under heisen. Uansett design opererer alle bil heiser med hydrauliske systemer.

Bilen Heis opererer med samme grunnleggende konseptet som alle hydrauliske system: Når du bruker kraften til en væske på ett sted, trykket overføres gjennom systemet å utøve en effekt et annet sted. Bil heiser bruke hydraulisk væske (en petroleum olje med tilsetningsstoffer), som ikke komprimert uansett hvor mye trykk du øve på den. I stedet væske renner gjennom hydraulikksystemet og flytter en sylinder som hever bilen opp fra bakken. Noen bil heiser bruk en luftkompressor, mens andre bruker en elektrisk motor. Uansett utnyttet strømkilden, den grunnleggende ideen er den samme. Heisen utøver makt på hydraulisk væske, som igjen flytter en sylinder til å heve bilen. Trading kraft for avstand er en felles idé i mekaniske systemer. I tilfelle av en bilheis betyr dette koble en smal sylinder til en bred via hydrauliske linjene. Olje komprimert av smale sylinderen reiser en stor avstand. Når det makt overføres til bredt sylinderen, flyttes kortere avstand, men med mye større styrke.

Den samme teorien brukes til å operere bremsene på bilen: Når du trykker ned på gasspedalen, kraften overføres gjennom væske i bremseslanger til master sylinder, som overfører kraft like å calipers på alle fire hjul. Fordi bremsevæske ikke kan komprimeres, kan du presse ned hardere på pedalen for å utøve mer press på bremsene. (Det er derfor det er viktig å eliminere eventuelle luftbobler fra bremsesystemet ved "blø" brake sylindere. Luften, i motsetning til hydraulisk væske, komprimeres. Så hvis luftbobler finnes inne din bremseslanger, brukes kraften du bruker på gasspedalen delvis å komprimere luftbobler i stedet for å skyve på calipers, som reduserer effektiviteten av bremsesystemet.)