Nnywellness.com

Alternative energikilder for kjøretøy


Alternative energikilder for kjøretøy

På grunn av økende bevissthet om luftforurensning er bilprodusenter i ferd med å utvikle biler som bruker alternative energikilder. Mål å skape alternative energikilder er å lage biler som slipper et minimum av utslipp. Dette oppnås ved å erstatte fossilt brensel med flere naturlige ingredienser, inkludert planter, fett og hydrogen. Mens noen alternative energikilder er i eksperimentelle fasen, er elektriske biler allerede på markedet.

Biodrivstoff

Denne typen drivstoff inneholder en strømkilde med biomasse, eller en fornybar energi som kommer fra leve eller nylig levende organismer, som refererer til planter ved drivstoff kjøretøyer. To store typer biodrivstoff er biodiesel og bioetanol. Biodiesel er en kombinasjon av animalsk fett, fett og vegetabilsk olje. Selv om biodiesel kan levere energi i sin reneste form, er det vanligvis en form for diesel tilsetning. Dens viktigste formål er å redusere karbondioksid og hydrokarboner i diesel-opererte kjøretøy. Bioetanol stammer fra gjæring av sukker komponenter i en plante. De fleste bioetanol brensel komme fra sukker eller stivelse avlinger. Bioetanol er brukt som en additiv for bensin-opererte kjøretøy.

HCNG

Kombinasjonen av hydrogen og komprimert naturgass er HCNG. Dette er sett på som en potensiell kilde til energi for kjøretøyer fordi hydrogen forlenger mager grensen på forbrenning i bensin. Hydrogen oppnår dette ved at en lavere temperatur forbrenning og forbedre flamme stabilitet, ifølge SAE International. HCNGS blandingen er 20 prosent hydrogen og 80 prosent CNG eller naturgass. Det antas at bruker HCNG energi reduserer NOx-utslipp bensin. I høsten 2010, US Department of Energy støtter HCNG generasjon og fueling stasjon blir bygget i Phoenix, Arizona. Ikke bare er HCNG en mulig kilde til energi for kjøretøyer, men vurderes for hvitevarer også.

Elektrisitet

Elektriske biler trekke energi fra batteriene og en elektrisk motor driver bilen, snarere enn en gass-motor. Selv om rent elektriske biler har ennå å bli mainstream, fra høsten 2010, er en type kjøretøy som bruker strøm hybrid. Denne typen bilen bruker både elektrisitet og bensin for energi, men det er den første mainstream kjøretøyet å bruke strøm. En miljømessig fordel av elektriske biler er det ikke produserer noen gass utslipp til atmosfæren. Elektriske biler er også en av de tidligste formene for alternative energikilder for kjøretøy. De første elbil modell dateres tilbake til tidlig 1900-tall. Ifølge International Business Times utgjør biler bruker elektrisitet en tredjedel av bilene selges innen år 2020.