Nnywellness.com

ATV forgasser feilsøking


ATV forgasser feilsøking

Når du har problemer med ATV, kan ofte forgasseren være den hemmelige skyldige. Ting kan gå galt med det, men det er ikke nødvendig å være frustrert. Det finnes flere grunnleggende feilsøking taktikker du kan bruke til å finne ut hva problemet er uten å kaste bort penger eller unødvendige reiser til garasjen.

Definisjon

En Forgasser er bilens motor der drivstoff er forvandlet til en damp og blandet med luft for å bli antent i kjøretøy sylindere.

Grunnleggende feilsøking Tips

Hvis maskinen kjører rundt og/eller tomgang hardt, betyr det sannsynligvis det er litt skitt tilstopping forgasseren. Det største problemet med å fikse dette problemet vil bli til forgasseren, som ofte er gravlagt ganske dypt i motoren.

Hvis forgasseren er dårlig tett, må du kanskje demontere den og rengjør det. Dette er ikke vanskelig, krever bare grunnleggende mekaniker ferdigheter. Det viktigste å huske er å holde rede på hvor hver del går, gjør et diagram hvis nødvendig. Du trenger en spesialisert forgasser renere til denne oppgaven.

Du kan ta av flyte bollen uten å ta fra hverandre hele forgasseren. Det er vanligvis problemet med en hard inaktiv, hvis problemet ikke ble sporet av bilen. Rengjør bollen med forgasser renere og en tannbørste. Rengjør viktigste og treg jets også. Før du kobler bollen, kontrollere bolle pakningen for å sikre at det ikke er skadet. Dette kan være årsaken til flere ulike problemer.

Justere Carburetor

De fleste problemene med forgassere involverer urettmessig justering. Lære å sette en forgasser i riktig justering er best feilsøking taktikk.

Det er en ideell blanding mellom drivstoff og luft som bilmotorer trenger for å kjøre maksimal effektivitet. Problemer med din forgasser og derfor motoren kan være et resultat av denne blandingen blir av. For å finne ut hvis blandingen er optimal, finne punktet som motoren omdreininger for fjellpigg effektiv. Hvis det er mye luft, bremser den ned. Hvis det er for lite, bremser det ned. Et sted i midten, vil det kjøre den raskeste.

Det bør være en skrue på siden av den ATV forgasser. Jo lenger skruen skrus utover, mer luften tillates i motoren. Av motoren, skrur du skruen til det seter og telle hvor mange svinger dette tar. Dette vil være tilbake i tilfelle justeringene ikke fungerer. Deretter skrur du skruen tilbake til den opprinnelige justeringen.

Start motoren. Med motoren i gang, skrur du skruen i, eller med klokken. Lag 1/4 viser til du merker turtall slippe. Deretter slå det mot klokken til hastigheten går tilbake. Arbeide for en stund til du føler du har funnet den "sweet spot".

Hvis du skrur du skruen helt og omdreininger holde øker, så trenger du en ulike størrelser pilot jet for motoren. Hvis du skruen alt måten og omdreininger fortsette opp, trenger du en større en. Hvis du har skrudd det hele ut og de fremdeles ikke har nådd toppen, må en mindre.

Hvis denne prosessen har ingen virkning, deretter din forgasser er sannsynligvis sperret med skitt fra enten luftfilteret ved munningen av forgasseren eller pilot jet er blokkert med skitt. Sjekk dem begge.