Nnywellness.com

Hvordan fikse bilen bremser


Hvordan fikse bilen bremser

Bremsesystemet er den viktigste sikkerhets funksjonen av et kjøretøy. Selv små problemer i oppbremsing systemet kan sette fører og passasjerer i fare. Moderne bremsene er vanligvis pålitelig, men noen ganger de krever reparasjon. De krever også rutinemessig inspeksjon og vedlikehold for å hindre små problemer fra vokser i alvorlige problemer. En amatør mekaniker kan spare penger ved å lære å identifisere problemer og løse bremser.

Instruksjoner

• Sjekk væskenivå i bremsesystemets master sylinder reservoaret. Et lite væske i pumpen vil føre bremser å føle grøtaktig, og hvis nivået er for lavt, bremser mislykkes. Reservoaret er vanligvis på baksiden av motorrommet på førersiden, og vanligvis er laget av semiclear plast med en "Full" mark tydelig på siden. Væske nivå bør være som merke. På eldre biler, reservoaret kan være laget av metall og cap må fjernes.

• Åpne master sylinder reservoaret lokket og inspisere bremsevæske. Det bør være klart og mørk rød farge med ingen synlig kontaminering. Skitne væske kan forårsake bremsene føles myk og kan bære eller korrodere bremsesystem komponenter. Hvis væsken vises brunlig eller forurensning er synlig, bør deretter systemet være drenert, tømmes og fylles opp med ny fluid.

• Start motoren og trykk og hold gasspedalen; Det bør gå ned om lag 2 inches og stopp deretter fast. Hvis pedalen føles grøtaktig, betyr det sannsynligvis luft er fanget i bremseslanger. Dette kan løses ved blødning bremsene på hvert hjul. Hvis pedalen føles fast på første men fortsetter å bevege sakte ned master sylinder må byttes. Hvis pedalen føles svært vanskelig, kan det bety vakuum booster er defekt.

• Sakte kjøre bil i et trygt åpne. Stoppe flere ganger mens du lytter nøye for lyder. En hvin er vanligvis forårsaket av vibrasjoner i bremsene. Det kan bli løst ved å legge myk mellomlegg på ryggen av alle pads eller pads laget av mykere materiale. Noen ganger en hvin kan skyldes metall advarsel tang innebygd i noen bremseklosser, og hvis dette er tilfelle, pads må byttes. Et høyt sliping eller skraping sannsynligvis indikerer at en bremsekloss har slitt ut helt eller ikke, da pads må erstattes. Hvis bilen er trukket til ene eller den andre under bremsing, har en foran caliper sannsynligvis beslaglagt. I dette tilfellet caliper bør og smurt opp eller gjenoppbygd. Brems trekk ledsaget av banke eller clunking vanligvis indikerer at en del av en av bremsene er løs og en full brems inspeksjon bør gjennomføres for å identifisere den løs delen. Hvis bremsene fange uforutsigbart, er det vanligvis en kvittere av støv eller forurensning på fôr overflater, og de skal rengjøres grundig.

• Brems fast når normal hastighet. Hvis det er vibrasjon under bremsing, er det sannsynligvis forårsaket av en vindskjev eller sprakk plate eller en ut-av-runde drum. En grundig brems inspeksjon skal utføres, og skadet disker og trommer bør maskinert eller erstattet.