Nnywellness.com

Hvordan vet jeg om min lastebil Varmeapparat kjerne er dårlig?


Hvordan vet jeg om min lastebil Varmeapparat kjerne er dårlig?

Varmesystemer er veldig enkelt i forhold til AC systemer; tross alt, er å få luft varme enkelt når du har en stor termisk mediekonvertering motor ikke seks inches unna. Varmeren kjerner er den siste linken i din lastebil varmluft strategi, ansvarlig for å overføre varmen fra motoren til luften i din cab. Sjekke varmeren kjernen er lett når du vet hvordan alt fungerer. Bare bære Husk at varmeapparatet slanger, vel, varme.

Instruksjoner

• Avgjøre hvorvidt din mangel på varme er fra et Varmeapparat problem eller fordi kjølevæsken ikke får varmt nok. Den enkleste måten å gjøre dette er å se på temperaturmåleren, men du kan guesstimate sin varme ved å pakke din hånd rundt øvre radiator slangen. Hvis det er virkelig, virkelig varmt, da motoren er varme. Hvis maskinen kjører kaldt, deretter termostat er sannsynlig fast åpen og varmeren kjernen får ikke varmt nok til å varme luften.

• Slå din varmeapparatet høye og Finn din Varmeapparat kjerne ventil. Du finner den i en av slangene fører fra motoren til varmeapparatet kjernen. Forsiktig vikle hendene rundt slangene på begge sider av ventilen. De bør være samme temperatur. Hvis motoren side slangen er merkbart varmere enn core-side, deretter ventilen ikke er åpning eller er ikke åpnet helt.

• Vikle hendene rundt varmtvannsberederen kjernen inngang og utgang slanger. Input slangen er med varmeapparatet ventilen og utgang slangen er et kommer ut av din Varmeapparat kjerne. De bør være samme temperatur eller nesten så; utgang slangen kjøres vanligvis litt kjøligere enn mengden, men det bør ikke være romtemperatur eller kald etter varmeapparatet ventilen åpnes. Hvis det er, er så din kjernevirksomhet tilstoppet.

• Gå inn lastebilen og se etter vann i teppet og gulvplankene av lastebilen. Lukter området rundt dashbordet og ta en god duft av ventilerte varmeapparatet luften. Hvis du oppdager lukt av motorens kjølevann, da du fikk en lekkasje i kjølevæske i kjernen og det må gå. Hvis du ikke erstatter kjernen umiddelbart, er du bedre å koble inn- og utgående linjer og installere et stykke metall rør i linjeendene å sløyfe dem sammen. Som slår ødelegger interiøret med kjølevæske.