Nnywellness.com

2002 Dodge Dakota V6 ytelse


2002 Dodge Dakota V6 ytelse

Siden den senere delen av 1980-tallet, har Dodge Dakota vært en av de bestselgende mellomstore lastebilene. Høydepunkter for lastebilen er det er en av de første mindre lastebilene å motta en kraftig V8-motor og innføring av Dakota Quad førerhuset i 2000, som gav mange sitteplasser plass for fire personer i en mindre størrelse drosje. Ifølge Edmnuds, Dakota er "en av de beste kandidatene for daglig pendler plikt" når velge mellom mindre lastebiler.

Motorytelse

Dodge Dakota V6-motoren gir 175 hestekrefter på 4800 omdreininger per minutt (rpm) med en 3.9-liters motor. Andre spesifikasjoner inkluderer 130 kilowatt kraftproduksjon og 225 fotpund dreiemoment på 3200 rpm. Selv om alternativet for V6-motoren er lavere i pris enn motparten V8, er V6 litt mer drivstoffeffektive, mens V8 har mye mer kraft og dreiemoment. Tidligere modeller benyttet en 3.7-liters V6-motor som var kraftigere enn 2002 3.9-liters motor. Avhengig av modell og trim, gass kjørelengde områder mellom 13-18 miles per gallon i byen og 16-22 miles per gallon på motorveien.

Profesjonell anmeldelser

Ifølge Edmnuds viste Dakota veien testene komfortable sitteplasser, forenklet kontrollpanelene og mer enn tilstrekkelig lagringsplass. Ulemper for lastebilen inkludert dårligere materialer for interiør sminke, "spotty" mekanisk stabilitet og en "harde tur kvalitet." Ifølge-Cars.com, JD Power vurdering for mekaniske kvalitet målt i på 2,5 av 5, gjør det litt under gjennomsnittet. JD Power nevnes kropp og interiør og kvalitet, og kvaliteten av mekaniske funksjoner og tilbehør.

Andre spesifikasjoner og alternativer

Annet spesifikasjoner inkludere ventilerte skivebremser, en wishbone hjuloppheng med en uavhengig stabilisator og en bjelke bakhjulsoppheng. Standardutstyr omfattet også bak anti-Lock bremser, cruise control, makt utløp og barn sikkerhet sete ankere. 2002 Dodge Dakota V6 kommer i en rekke trimmer og pakker inkludert sport modeller, firehjulstrekk, club drosjer og quad drosjer. Dakota kom også på enten en fem-trinns manuell og firetrinns automatgir, hver med overdrive.

Kollisjonstester

Kollisjonstester av den National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) tilbyr blandede resultater for 2002 Dodge Dakota. Bilen fikk fire av fem stjerner fra frontal kollisjonstester og femstjerners siden crash test. Men frontal offset krasjtest avslørte dårlig total ytelse, inkludert marginale beskyttelse av sikkerhet buret og stakkars hode / nakke beskyttelse.