Nnywellness.com

Forskjellen mellom Digital & UHF antenner


Forskjellen mellom Digital & UHF antenner

Forskjellen mellom digital-klar og ren gamle UHF antenner er ikke mer enn markedsføring hype. De gamle UHF analoge TV-sendingene okkuperte 6 megahertz båndbredde for hver kanal. Digital sendere satt til seks kanalene i den samme seks MHz, så en antenne som fikk eldre signalet vil fortsatt fungere godt på nye. Ikke alle antenner er like, men, og noen enkle vedlikehold kan forbedre mottak.

Grunnleggende antenne prinsipper

Rebbit øre antenne
Den enkleste TV-antennen er ydmyke settet kanin ører. Når elementene er vannrett, danner de en antenneledningen inn. Dipoler kan forbedres ved å legge til to elementer: Regissør som er kortere enn mottakerantennen og en reflektor som er litt lengre. Sammen blir de en Yagi antenne. Bruke flere elementer for et bredt band av frekvenser, er Yagi den vanligste TV-antennen. De leverer et sterkere signal enn en dipol. Som utvidelse, kalt "få", kommer på bekostning av båndbredde. Single-frekvens antenner kan ha høy gain, mens wide-band antenner har mindre. Yagis er svært retningsbestemt og må være rettet nøye.

Resepsjonen soner

Når du overfører stasjon er nærliggende, enkelt rabbit ører kan være tilstrekkelig som en mottakerantennen, men som avstander øker, så må antenne få. I forsteder, vil en bow-tie-antenne, en variant av en Yagi som bruker en stor rektangulær reflektor - sannsynligvis fungere godt på UHF-signaler. I utkanten av resepsjonen, men er tap og retningsbestemt karakteristisk for en Yagi antenne viktig.

Downleads

Koaksialkabel med F-type-kontakt
TV-signaler på antennen er ned i mikro-volts området, så det er viktig å få de svake signalene til mottakeren med som liten tap som mulig. Downlead kobler antennen til mottakeren og det er lett oversett som en kilde til problemer. To typer downlead er koaksialkabel og twin bly. Koaksialkabel foretrekkes for sin lave tap og lang levetid. Begge bruker kobber ledere, men kobber corrodes lett. Korrosjon forårsaker signaltap, så sjekk ditt downlead og erstatte den eller erstatte kontaktene Dersom korrosjon oppstår.

Antenne problemer

"Snø" angir et lavt nivå signal når mottakeren. Korrosjon på antennen eller downlead kan være ansvarlig hvis signalet var tidligere sterkere. Flere bilder eller "ghosts" kommer fra reflekterte signaler når mottakeren til forskjellige tider. Det kan oppstå et stort objekt som en nærliggende bygning som reflekterer signalet, eller en løs element eller downlead.