Nnywellness.com

Hvordan endre hjulene på en bil


Hvordan endre hjulene på en bil

Det er viktig for en person som kjører vite hvordan endre dekk på en bil. Du vet aldri når eller hvor du kan ha et flatt dekk. Du kan være på et sted der vei-tjenesten ikke er tilgjengelig. Noen ganger, har du det travelt. Det er når veien service forteller deg at det er fem andre samtaler foran din, så du må vente noen timer. Hvis du bor på et sted med harde vintre, må du endre alle fire hjul hvert fall for bedre trekkraft og våren for bedre kjørelengde. Hvis denne tjenesten ikke er i budsjettet så må du vite hvordan du endrer hjulene på en bil selv.

Instruksjoner

Endre hjulene på bilen

Hvis dekkene har hjulkapslene, må du fjerne hjulkapsel å avsløre nøtter som du skal fjerne.

Løsne alle nuts med et kubein eller kontakten, men ikke fjerne dem før etter du jack bilen opp. Hjulene vil spinne hvis du prøver å løsne nøtter etter du jack bilen.

Se under bilen og finne metallramme. Plass din jack rett under rammen. Nå må du heve jack. Noen kontakter krever en opp og ned bevegelse og andre krever slå en knute å heve dem.

Løft kontakten til bare kan du spinne hjulet. Det er ikke nødvendig å ha en masse høyde og det kan være farlig hvis kjøretøyet glir av fra kontakten. Dekket må bare være høy nok til å trekke den av og sette et annet hjul tilbake på bilen.

Fjern alle nøtter. Hvis de er ganske løs, kan det hende du kan slå dem for hånd, husk å slå klokken for å løsne. Hvis du fjernet en hjulkapsel plassere nøtter i hjulkapsel så de ikke bli feilplassert.

Trekke hjulet av og plasser den ut av veien. Plukke opp det nye hjulet, justere bolter med hullene og skyv den. Plassere alle nøtter tilbake på bolter og finger-stram nøtter.

Lavere jack setter bilen igjen på bakken. Nå bruk kubein eller socket for å stramme alle nøtter så tett som mulig. Hopp over ikke dette trinnet eller hjul kan falle av mens du kjører nedover veien. Gjenta disse trinnene med hvert hjul du vil endre.

Tips og advarsler

  • Hvis du har problemer med å fjerne hjulkapsel, kan du prøve å bruke en flathead skrutrekker til å lirke den av.
  • Hvis nøtter ikke løsne først, spray dem med et smøremiddel, vente noen minutter og prøv på nytt.
  • Hvis smøremiddel ikke hjelper løsne nøtter prøve oppvarming dem.
  • Aldri krype under en jacked opp kjøretøy.