Nnywellness.com

Feilsøking bilen bremser


Feilsøking bilen bremser

Bremsene er det viktigste sikkerhetssystemet på hver bil. Det er ansvaret til hver bilist å sikre sine bremser er i forskriftsmessig stand, ikke bare for sin egen sikkerhet, men også for sikkerheten til sine passasjerer og andre brukere av veien. Grunnleggende feilsøking av automobil brems er ikke vanskelig, og hver bilist kan lett lære å lete etter enkle symptomer brems problemer som, hvis igjen uten tilsyn, kan utvikle seg til alvorlige problemer nedover veien.

Instruksjoner

• Vær oppmerksom på uvanlige lyder under kjøring og ved bremsing. Høy pitched hvin som kan bli hørt, selv når bremsene ikke brukes, kan være forårsaket av slitasje indikatorene som er ofte bygget inn i platen bremseklosser å hensikt gjøre dette høres som en advarsel som pute fôr er nesten utslitt. Hvis putene er gamle, sjekk fôr tykkelsen. Hvis en rolig brems hvin er hørt med nye pads, vente til kjøretøyet har blitt drevet for ca 300 miles for bykjøring for å tillate nye pads og plater å bære sammen. Hvis putene er verken ny eller gammel, kan du vurdere å installere støy-reduserende mellomlegg på ryggen av bremseklossene. En veldig høyt knaser, skraping eller sliping støy kan indikere en komplett feil på én eller flere bremseklosser, og bremsene bør bli behandlet umiddelbart.

• Kontroller pulsering eller vibrasjon under bremsing. I på mekaniker verden, er dette ofte referert til som brems hakking. Flimmer kan være forårsaket av sprakk eller ujevnt slitt plater, da defekte platen må dukket eller erstattet. Uriktig innstramming av lug hjulmuttere kan sette ujevn styrker på platen, noen ganger forårsaker platen fordreie, forårsaker brems flimmer. Flimmer kan også være resultatet av plater som ikke er installert rett eller Bremsetromler som ut-av-runde.

• Kontroller for kjøretøy trekk ved bremsing. Hvis bilen trekker til side når bremsene, tyder det vanligvis at det foran caliper på side fra retning av trekk er beslaglagt og ikke lukke skikkelig. Låsen åpner og lukker skal demonteres, inspisert og smurt. Brems trekk kan også skyldes begrenset eller plugget bremseslanger, eller av feil på et kammer av brems master sylinder. Bremseklosser på side motsatt trekk kan ha olje eller fett på fôr overflaten. Hvis trekke sammen med en høy sliping lyd, kan det tyde bremseklossene på siden av trekk har sviktet fullstendig, og metall puten backing plate er fanget platen. Andre mulige årsaker ikke relatert til bremsene være dårlig front-end justering og feil oppblåst eller feiltilordnet dekk.

• Sjekk Hvis bremsene Grip plutselig når den brukes. Dette kan tyde på problemer med vakuum booster eller proportioning ventilen. Flytte bremser kan også forårsakes av forurensning på bremseklosser eller sko. Støv og veien grus kan komme inn pad fôringer, forårsaker økt friksjon mellom pads og rotorene. Dette ofte skjer etter utvidet kjøring på støvete, grusveier.

• Sjekk "føler" av gasspedalen. Erfarne sjåfører vet normal følelsen de får når de trykker gasspedalen. Hvis pedalen føles vanskeligere eller høyere enn normalt, kan det tyde på problemer med brems makt økte. En myk og grøtaktig følelse kan skyldes innestengte luften i bremseslanger, en lav brems væske nivå eller et problem med master sylinder. Hvis gasspedalen synker til gulvet, er det sannsynligvis brems væske nivå er kritisk lavt, eller det er en stor feil av master sylinder.

• Teste power brems operasjonen. Med motoren i gang, trykk og hold, gasspedalen. Pedalen bør ha en fast følelse, og det slippe ikke mot gulvet med tid. En myk eller svampete føler angir luft er fanget i bremseslanger og bremser skal være bled, for å fjerne eventuelle luftbobler. En fast, hard føler kan bety at makt booster er defekt og må bli reparert eller erstattet. Hvis pedalen føles normal, men dråper sakte mot gulvet med tid, er det trolig oppstått et problem med master sylinder, og sylinderen skal erstattes. Som en ekstra sjekk, trykker gasspedalen med lys, jevn kraft, med motoren. Pedalen skal føle seg høyt og vanskelig. Nå start motoren, mens du holder pedal. Pedalen bør slippe, litt, og har en normal stemning. Så, fungerer det makt økte sannsynligvis.

• Sjekk nivået i brems væske reservoaret. Dette er vanligvis en delvis gjennomsiktig plast beholderen, som ligger nær baksiden av motorrommet på førerens side. Det er tydelig merker på siden av reservoar for "Full" og "Minimum" nivåer. Væske nivå bør være mellom merkene. En for lav væske nivå kan gi en myk eller grøtaktig følelse, når gasspedalen trykkes. Bringe opp til "Full" merket, bruker ny bremsevæske som oppfyller etter produsentens spesifikasjoner. På eldre biler, brems væske reservoaret kan være laget av metall og cap må fjernes, for å kontrollere hvilket væske.

• Sjekk bremsevæske for forurensning, ved å åpne reservoaret og tar en god titt på væsken inni. Den må ha en homogen og en semi-klare utseende. Hvis væsken er brun i fargen, hvis avskum eller skum flyter på overflaten, eller hvis noen forurensning er synlig, bør hele bremsesystemet være drenert, tømmes og fylles opp med ny fluid som oppfyller etter produsentens spesifikasjoner.

• Sjekke systemet for lekker, spesielt hvis brems væske nivå ble funnet for å være lav. Kontroller bakken, under bilen, etter at det har vært parkert på ett sted for en stund, og se etter våte flekker der væske har dryppet. Noter plasseringen, og starte søket, rett ovenfor stedet. De mest sannsynlige stedene for lekkasje er koblingspunktene mellom bremseslanger og master sylinder, samt fleksible brems slanger som delta bremseslanger til brake sylindere på hvert hjul. Brems sylinder selene er også en felles lekkasje plassering.