Nnywellness.com

Hvordan å kjøre en Vespa-scootere


Hvordan å kjøre en Vespa-scootere

Kort tid etter slutten av andre verdenskrig laget Enrico Piaggio en motorsykkel med lett å endre dekk, som er behagelig å sitte og ikke får driveren skitne. Piaggio kalt scooter Vespa fordi det så ut som en veps, som er hva "vespa" betyr på engelsk. Enten du leier den å kjøre rundt Italia, eller du kjøpte en for å komme rundt i byen, er lære å drive skikkelig Vespa-scootere viktig.

Instruksjoner

• Finne drivstoff Trykk på din Vespa. Det er en bryter under setet foran. Skyv det fra venstre posisjon, som er stengt, til midtstillingen, som er åpen. Høyreekstreme posisjonen på bryteren er reserve gasstanken, som er der du slår den når du treffer at du må gå til bensinstasjon.

• Dra i spaken til venstre helt ned til håndtaket baren for å engasjere clutch og roteringshåndtak venstre mot foran en posisjon fra lengst roterer mot hekken. Lengst mot hekken er første gear, og en posisjon frem fra det nøytrale. Girene er merket med en linje på håndtaket og styret. Slapp av på clutch hendelen.

• Skyv nøkkelen i tenningen på hodelykten og slå den i på-posisjonen. Hold høyre håndtere på styret, som er gass, trakk litt mot deg og sparke kickstarter pedalen av til høyre bakhjul, med høyre foten.

• Trykke på clutch hendelen nede, og slå det venstre styret til første gear. Holde clutch i som du slår gassen på høyre styret litt. La clutch sakte og Vespa begynner å flytte.

• Skift når du treffer den maksimale hastigheten du føler deg komfortabel i første gear. Slapp av gass, trekke clutch i og skifte gir så pilen på utstyret skifte linjer opp med merkingen for andre på styret. Gjenta dette behandle kø pilen med tredje utstyr, og så videre, til å flytte opp gjennom girene.

• Bruke brems spaken på høyre styret, samt gasspedalen på høyre side av gulvet å avta, og downshift ved å trekke clutch, og flytte ned ett gear. Gjenta denne prosessen til du kommer til andre gear. Hold nede clutch på venstre styret og brems på høyre styret å stoppe Vespa. Skift til nøytral. Hvis du kommer til en stopp mens i gear og clutchen er ikke engasjert, boder på scooter.

Tips og advarsler

  • Din gass cap ligger under setet på Vespa. Du bør bland bensin med olje etter kilometerstand på din Vespa og spesifikasjonene for modellen.