Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom Nikon & Nikkor kameralinser?


Du kan bli tilgitt for å bli mistet i komplekse navn og brev av Nikon produkter. Men en ting er enkelt nok å huske: Nikon linser er alle merket Nikkor, navnet på selskapets linsen datterselskap. Disse objektivene kommer i alle slags former og størrelser, og har et stort spekter av bruksområder, men noe merket "Nikkon" ble gjort av og støttes av Nikon.

Nikkor

Nikons linsen datterselskap kalles Nikkor. Det japanske kamera giganten gjør ikke en enkelt linse merket "Nikon", men private selgere på nettsteder som eBay og Amazon kan kalle en linse "Nikon" å sikre kjøpere at linsen er kompatibel med en Nikon digital enkelt-linsen refleks kameraet (DSLR). Hver linse som Nikon har gjort er merket med "Nikkor"-koden, skjønt, så når du kjøper en Nikkor-objektiv du kjøper et Nikon produkt, og omvendt: kjøpe en Nikon-objektivet betyr at du kjøper en Nikkor. Noen eldre objektiver si både "Nikon" og "Nikkor" foran linsen, og en masse nyere Nikkor-objektiver si Nikon bare på siden og Nikkor foran.

Linsen kompatibilitet

Forvirring oppstår når vi snakker om kompatibilitet mellom visse Nikkor-objektiver og Nikon-kameraer. Som regel kan du montere de fleste Nikkor-objektiver på Nikon-kameraer fra noen tid. Likevel, selv om samme selskap gjør begge, ikke alle Nikkor-objektiver er kompatible med alle Nikon-kameraer. Eldre modeller fra 1950 gjennom 1970-tallet er mest sannsynlig å være inkompatible. Du må bruke en adapter for å få en eldre objektiv koblet til splitter nye DSLR. Når selger disse eldre objektiver, men prøve Web steder å berolige kjøpere ved å ringe linser "Nikon" linser når linser er, faktisk, Nikkor-objektiver.

Linsetyper

Nikon har gjort en rekke Nikkor objektiver for Nikon F-montere systemet, som er standard på alle Nikon kamera laget siden 1950-tallet. Disse linsene gå forskjellige navn som indikert av bokstavene etter "Nikkor" i linsen navn: AI, AF, AF-S, G, VR og så videre. Alle disse linsene er Nikkor-objektiver designet for Nikon-kameraer.

Tredjeparts linser

For å gjøre ting enda mer forvirrende, en rekke tredjeparts linsen produsentene - lage Sigma og Tamron særlig - linser for Nikon, Canon og Sony DSLR. Tredjeparts linser havne på eBay med "Nikon" merkevarebygging, men er ikke laget av Nikon - bare for Nikon. Disse er ikke Nikkor-objektiver, men fungerer med Nikon F-montere.

Være skeptisk

Svindel og kanskje uskyldig villedende beskrivelse finnes i verden av online shopping. Noen eBay (og andre online markedsplasser) butikker hevder å selge Nikon produkter. Disse butikkene kan ha bilder av "Nikon" linser eller vil listen linser som Nikon-kompatibel. Det er alltid lurt å e-butikken eieren eller send en privat melding avklare hvilken objektivfatning. Objektiver som er mistenkelig lavt priset bør øke noen røde flagg.