Nnywellness.com

Ford Hydrogen bil spesifikasjoner


Ford Hydrogen bil spesifikasjoner

Ford Motor Company produserer en rekke biler, lastebiler, overganger og sport nyttekjøretøyer. Ford har som mål å redusere miljøkonsekvensene av biler av produksjon innovativ, miljøvennlig biler. De tilbyr for tiden bensin-elektriske hybrids som Hybrid Fusion, og planer for fremtiden inkluderer en plug-in elektrisk bil. Ford Hydrogen Fusion 999 er en racerbil produsert av Ford, Ohio State University, Ballard strømsystemer og Roush som bruker alternative drivstoff.

Historie

Ford Fusion Hydrogen 999 er et drivstoff-celle-drevet kjøretøy som ble undersøkt i 10 år og under bygging i ett år. Oppkalt etter den 1902 racerbil utviklet av Henry Ford, grunnleggeren av selskapet, debuterte det deretter på 2007 Utah Bonneville Speed Week. Når kjørte, nådde den en hastighet på 207.297 miles i timen, som er en land fartsrekord for en produksjon-basert drivstoff-celle-drevet kjøretøy. Ford Fusion Hydrogen 999 skaffet selskapet tittelen på den første bilprodusenten i verden å sette denne posten.

Hydrogen Fuel Cell kraftproduksjon

Denne Ford modellen drives utelukkende av hydrogen brenselceller. Det representerer et viktig skritt mot kommersialisering av biler av denne art, som er svært gunstig for miljøet. Hydrogen brenselceller kombinere hydrogen med oksygen å generere energi. Bare utslipp skyldes denne kombinasjonen er miljøvennlig H2O. Denne bilen viser effektiviteten av hydrogen brenselceller som de kan sammenlignes med mer tradisjonelle motor alternativer.

Spesifikasjoner

Ford Fusion Hydrogen 999 er drevet av en 350 kW brenselcelle system utviklet av selskapet, som består av 16 Ballard Mk902 brenselcelle rader. Drivstoff-celle likestrøm er matet til en inverter, der curent er konvertert til AC. Denne nåværende er hva så krefter 770-hestekrefter induksjonsmotoren. Dette kjøretøyet lagrer både komprimert hydrogengass og komprimert heliox, som er 60 prosent heliox og 40 prosent oksygen, ombord. Behovet for en tradisjonell luftkompressor er eliminert med bruk av supplert oksygen, som lar brenselceller generere mer strøm enn hvis vanlig luft ble brukt.

Dette Ford modellen har også en dra koeffisient på 0,21, redusert med ingeniører fra 0,34. Egenvekt er 6700 pounds, og har en seks-trinns manuell girkasse og Wilwood skivebremser støttes av to fallskjermer. Den har en bak-motor deler som, sammen med overføring, var Hentet fra Ford GT.