Nnywellness.com

Manuell girkasse fakta


Manuell girkasse fakta

Det er ingen tvil at biler utstyrt med manuell girkasse er morsomme å kjøre. Kjører en, er du mer opptatt med bil. Du har direkte kontroll over alle aspekter av hvordan bilen vil opptre på veien. Likevel, mens du kanskje vet hva den gjør, kan du ikke vite hvordan din manuell girkasse fungerer.

Fakta

En manuell girkasse består av flere tannhjul (vanligvis fem, skjønt noen ganger mer, eller det er mindre, avhengig av bilen). Når du kjører med en, velger du hver gear, endre hvordan motorens kraften får drivhjulene bilen. Måten den gjør dette kan variere, avhengig av om bilen har forsiden, baksiden eller firehjulsdrift. Men er prinsippene de samme.

Historie

Alle biler før 1938 kjennetegnet manuell girkasse. Det endret seg da General Motors avduket første automatisk girkasse i bilindustrien historie. Siden den gangen er de fleste biler tilgjengelig med manuelle og automatiske alternativer.

Slik fungerer det

Det er nyttig å tenke på sykkelen 10-trinns når du tenker på hvordan en manuell girkasse fungerer. Selv om det gjør så er forskjellig, er prinsippene de samme. Hvis du vil endre forholdet mellom strøm du får din stasjon wheel(s), må du endre tannhjul.

På sykkel, kan du se hvordan disse tannhjul fungerer, så det er lett å vurdere. Hvis du tar det fra hverandre, med bilen må du å visualisere det i tankene dine i stedet. På sykkel, gear endringer redistribuere hvordan kjeden er plassert; dermed endrer hvordan syklet makt er å komme til din bakhjul og sykkelen fremover.

Med bilen har ikke girene en kjede går mellom dem. I stedet engasjere de direkte med hverandre. Forskjellige størrelser av tannhjul og antall tenner på de gir endre hvordan makt er fordelt. Engasjerende på clutch lar din girkasse å løsne fra utstyret du har vært i slik at du kan delta neste gear valget uten sliping disse tannhjul sammen.

Upshifting forenkler belastningen av å kjøre på høyere hastighet ved å senke dine rpm. Det er derfor du downshift når du vil sende en tregere bilen. Downshifting øker gulv din turtall, slik at du kan bruke mer strøm raskere når gasspedalen.

Typer

Mest moderne manuell girkasse biler er fem-hastigheter; det vil si de har fem tannhjul (pluss omvendt) du kan velge fra. Noen klassiske biler har tre-trinns eller firetrinns overføringer, og deres Skift spaker kan befinne seg på rattstammen eller på gulvet. En tre-trinns skiftet lever montert på en rattstammen er også referert til som "tre på treet," en firetrinns skiftet lever monteres på gulvet kalles tilsvarende "fire på gulvet."

Noen høy ytelse biler kan inneholde en sjette gear. Ved høy ytelse biler (om de har fått en sjette gear eller ikke), kan deres høyere-girforhold være det som er kjent som "overstyrte." Dette betyr at de er konfigurert til å tillate at motoren å produsere lavere turtall samtidig opprettholde samme veien hastighet---som er mye snillere til motoren, ikke å nevne lettere på drivstofforbruket.

Advarsler

Når du først begynner å kjøre med en manuell girkasse, er det lett å gjøre feil av dumping clutch; dvs trekke foten av også plutselig. Hvis girene ikke har fullt engasjert, kan dette føre dem til å male. Hvis du plutselig dumpe på clutch mens du er i gear og ikke bruke gass, kan du også stall bilen.

Tilsvarende er det ikke uvanlig å ri clutch når du først starter ut. Det er akkurat hva det høres ut som - når du konstant oppbevare din clutch engasjert lenger enn du faktisk trenger det. Mens mindre skadelig enn sliping din tannhjul, det er fortsatt ikke bra for livet av bilen. Som du blir vant til bestemt quirks av bilens girkasse, vil du lære å unngå begge disse problemene med letthet.