Nnywellness.com

Sjokk vs Coilshocks


Sjokk vs Coilshocks

Coilover sjokk - også kalt coilshocks - har fått mye trykk i de siste årene, og med god grunn. Coilover tar alt som er best om standard coilspring og støtdempere og kombinerer dem til en uavhengig pakke som bolter på lett, justeres raskt og opprettholder en konsistent ytelse konvolutt.

Suspensjon grunnleggende

En standard coilspring og sjokk - eller "skilt" - pakken består av en kilde som stopper bilen og en separat støtdemper som styrer hastigheten på suspensjon bevegelsen. Denne ordningen har vært i bruk i flere tiår, men det er det siste erstattet av coilover ordningen. En coilover er en coilspring med en støtdemper stakk gjennom center. Et par caps på hver ende av våren inneholder støtdemper, og tjene som mounts å koble coilover til kabinettet.

Dynamikk

Coilover's største fordelen, dynamisk snakker, er at støtdemper og våren både handling på samme plan av bevegelse. Hvis du setter en våren over akselen eller kontroll arm og støtdemper flere inches unna, vil bilens karosseri og hjuloppheng vekselvis prøve pivot enten på coilspring eller støtdemper, avhengig av forholdene. Våren rate, sjokk rate og chassis tuning er gjort mye enklere og mer forutsigbare ved hjelp av en coilover.

Justering

Det er ikke umulig å justere kjørehøyde på et skilt våren-og-shock-pakken er det mye vanskeligere. Coilover kobles på bare to punkter: gjennom boltene som fester sin endestykker chassis og hjuloppheng. Et skilt coilspring ligger flatt på kontrollarmen eller aksel og en lomme i kabinettet. Så, slippe turen høyde på en coilover er bare et spørsmål om flytte endestykkene nærmere sammen ved å slå dem ned på tråder montering stangen. Med et skilt coil/sjokk pakken er den eneste måten å endre kjørehøyde klippe kilder, bruke forskjellige kilder eller installere våren avstandsstykker.

Ettermontering Coilovers

Coilover oppgraderinger er enklere på noen chassis enn på andre. Hovedproblemet er vanligvis at coilspring selv bare kiler mellom aksel/kontroll arm og chassis, som betyr at kjøretøyet mangler avsetninger for den coilover gjennom-bolt monteringssystem. En coilover konvertering kit spesielt utviklet for bilen skal inneholde montasjeplater for coilovers, men de platene kan ta plass og redusere suspensjons rekke bevegelse. Men bakdelen er vanligvis ganske minimal vurderer den coilover iboende fordeler.