Nnywellness.com

Hva betyr indikatorlampene advarsel på en Jeep frihet?


Stirrer på et juletre av blinker, fargerike problemer øst og vest dine speedometer, er det nesten lett å overse dagene da biler bare brøt uten advarsel. Men, mens din Jeep frihet kan være ganske flink off-road, Chrysler utviklingsavdeling er ikke om å la deg stikke hodet i sanden beroligende selvbedrag. De små hypochondriac panikk lysene kan være svært nyttig fra tid til annen, forutsatt at du vet hva de sier; men hvis ikke, kan du bare fortelle deg de er bare gjennomtenkte sesongmessige dekorasjoner.

Lav drivstofflyset

Denne lampen ligner en bensinstasjon pumpe. Den lyser opp når gasstanken er bare én åttende full. Generelt, avhengig av hvordan og hvor du kjører, kan du ha så lite som 10 eller så mange som 30 miles før du spraking stopp.

Dekktrykk overvåking avslørende lys

Dekktrykket monitoring avslørende lys ser ut som et utropstegn inni en fishbowl. Når dette lyset kommer på og skyller, er ett eller flere av dekkene under 25 psi eller over 45 psi. Litt lite dekk gir deg mer grep off-road, men kjører på luft dekk vondt drivstoff økonomien og dekk levetiden. Litt overinflated dekk er bra for drivstofføkonomi, men dårlig for ytelse og dekk levetid og mer utsatt for blåser ut. Et TPMS lys som blinker når du starte bilen og lyser angir at TPMS systemet er feil, sannsynligvis på grunn av en dårlig trykksensor.

Feil-lampen

Feil indikator lys- eller "MIL" – ligner en bilmotor. Den lyser opp når nøkkelen er i "På/Run" posisjon, før motoren starter. En MIL som lyser er et tegn på en søkemotor eller utslipp systemproblem. Den eneste måten å vite for sikkert at det er på er å ha de diagnostiske kodene sjekket. Du kan ta Jeep mekaniker, men de fleste kjeden auto deler butikker har koden skannere som en tjeneste for bruk av kundene. Når du har problemer med koden tall, kan store ansatte forklare hva de betyr. Før noe annet, men sjekk din gass cap. Løs gass caps vil utløse en "P0440 Fordampingsavkjøling utslipp"-kode. Som du kan forestille deg, er dette svært vanlig.

Elektronisk kontroll (ESC) aktivisering/feil indikatorlys

Elektronisk stabilitetskontroll - ESC - aktivisering/feil-indikatorlampen ser som en bil etterfølgende to buede linjer, som om bilen har skjente. Denne indikatoren lyser opp når du slår av "På/Run" posisjon og deretter demper. Det vil også blinke når systemet nå hjelper Jeep å opprettholde trekkraft off-road eller glatt fortau, bare for å fortelle deg at det blir super hjelpsomme. Hvis lyset forblir på, indikerer en feil i systemet. Hvis lyset lyser når du har kjørt den flere ganger mer enn 30 mph, har din Jeep frihet betjenes av en sertifisert forhandler så snart som mulig. Hvis du ser "ESC off", betyr det deaktivert stabilitet kontrollsystemet.

Lading System lys

Lading system lyset ser ut som side-visning av et bilbatteri, med et plusstegn og et minustegn. Denne indikatoren lyser opp når du slår av "På/Run" posisjon og deretter dims etter et minutt. Hvis lyset lyser eller kommer på mens du kjører, kan du prøve å slå av en uvesentlig elektriske enheter. En svak lading system kunne ikke holde tritt med kravene til høy trekke enheter som ekstra kjøring lys, lyd systemer eller vinsjer. Hvis lyset lyser, må kodene sjekket for å se om diagnostiske datamaskinen har noe nyttig å si. Hvis du ikke får andre, ta Jeep til en kvalifisert butikk for diagnostisering.

Olje trykk varsellys

Olje trykk varsellys ser ut som en olje kan. Den lyser opp når du slår på din Jeep frihet motoren og deretter slukkes. Hvis olje press advarsel lyset slås på mens du kjører, er olje presset sende enhet fortelle datamaskinen du har lavt oljetrykk. Ni ganger av 10, vil dette indikere oljenivået er farlig lavt. Olje og legge til etter behov. Hvis oljenivået er OK, har Jeep tauet hjem eller en butikk. Ikke aften starte motoren, mye mindre stasjon, med lavt oljetrykk lys på.

Anti-Lock bremser--ABS - lys

"((ABS))" lyset er blokkeringsfrie bremser. Denne indikatoren lyser opp når du slår nøkkelen til "På/Run" posisjon og deretter slukkes. Hvis dette lyset forblir på, eller slår på mens du kjører, indikerer et problem med anti-Lock bremsesystemet. ABS datamaskinen er en helt separat enhet fra Jeeps primære datamaskin, så ikke forvent noen diagnostiske koder hvis du skanner det. Sjekk på brems væske nivå før noe annet. Jeeps hydraulisk bremser vil fortsette å arbeide, så det er teknisk driveable; men siden du ikke vet nøyaktig hvordan systemet er feil, bremsene kan reagere på uforutsigbare måter. Og uforutsigbarhet er det én tingen du ikke vil en bremsesystem. Best å unngå og har ABS systemet sjekket ut en gang.

Modus indikatorer

Indikatoren slep/hale er ord "SLEP/HAUL" og angir du har trykket på slep/hale-knappen på girskifte. Når denne knappen trykkes forteller datamaskinen motor og girkasse at du er sleping noe; de vil svare ved å engasjere nye programmer for å øke Skift-rpm og clutch væsketrykk å hindre overføring overoppheting.

"4WD lav" indikatoren tennes når du har firehjulstrekk lav modus engasjert. Det er nummer "4" over bokstavene "Lav" "4WD"-indikatoren lyser opp når du har engasjert din Jeep frihet firehjulstrekk. Noen Libertys bruker også "heltid" eller "deltid" systemer. Det er verdt å merke seg at disse er teknisk bakover i frihet. "Deltid" refererer vanligvis til et system som automatisk slår seg av for bykjøring og "heltid" betyr vanligvis systemet er fullstendig låst for off-roading. Men i tidlig fokusgrupper, Jeep funnet mindre erfarne Liberty kundene forutsatt at "deltid" mente du brukte det "deler av tiden" og "heltid" var trygt å bruke hele tiden. Så byttet de etikettene som skal gjøre frihet mer noob-vennlig.

Tjenesten 4WD lys

Tjenesten firehjulstrekk indikatorlampen er tegnene "SERV 4WD". Den lyser opp når du slår på tasten ON/kjøre posisjon og deaktiverer. Hvis det lyser eller slår på mens du kjører, har fire-hjulet stasjonen systemet betjent.

Hill nedstigningen kontroll

Indikatoren Hill nedstigningen kontroll ser ut som en SUV kjører nedover med en ekstern ovenfor. Nyere Libertys har denne funksjonen, som bruker motoren, girkassen og bremser for å styre fart og stabilitet mens du går ned bratte bakker. Tenk på dette som en slags "bakover cruise control" for å hindre en runaway situasjon mens du går nedover. Hvis du prøver å engasjere hill nedstigningen kontroll når firehjulstrekk lav modus ikke er engasjert eller du kjører raskere enn 30 mph, blinker denne indikatoren for å fortelle deg at du ikke kan delta hill nedstigningen kontroll under disse betingelsene.

Temperatur lys

Varsellys for motor temperatur ser ut som et termometer i væske. Når motoren er på randen av overoppheting, denne tennes og en klokkespill lyder når. Fortsette å kjøre frihet og overopphetes det videre, og lyset vil gå i full Freak Out modus, blinker og chiming kontinuerlig. Overføring væske temperatur lyset er like ved denne temperaturen lyset; Det er et termometer i en sirkel. Du vil sannsynligvis aldri se denne gauge belyse med mindre du er sleping noe tungt oppoverbakke, eller hvis du bare har brukt de siste 15 miles stigende Mount Eagle i Tennessee. Ikke ta denne advarselen lett, fordi det er det siste du får før overføring frites. Dra over, og heller stenge bilen ned eller la det tomgang i nøytral før den kjøler.